Sestavine:
Sestavine za testo:
1000 gramov moke
800 ml polnomastnega mleka
2 vrečki suhega kvasa
20 gramov soli
70 gramov masla
2 žlici sladkorja
1 jajce za premaz
Sestavine za nadev:
8 žlic kečapa
3 čajne žličke Ponti omake Pesto rosso
1 čajna žlička origana
4-5 polnih pesti naribanega topljivega sira
12-15 rezin kuhane ali pečene šunke
Postopek:
NatisniV moko vmešamo suhi kvas in sol.
Mleko skupaj z maslom in sladkorjem segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.
Kečap, origano in pesto zmešamo.
Testo zvaljamo v večji pravokotnik. Premažemo s paradižnikovo mešanico. Dodamo šunko in nariban sir. Zvijemo v rolado in zrežemo na 12 polžkov.
Odložimo na namaščen pekač in pustimo vzhajati 30 minut. Nato premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 220 stopinj na sredino, za 25 minut. Po potrebi proti koncu peke pokrijemo z aluminijaso folijo da se polžki ne prepečejo preveč.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si