Anina kuhinja

Pica polžki

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 12 polžkov

Sestavine:

Sestavine za testo:
1000 gramov moke
800 ml polnomastnega mleka
2 vrečki suhega kvasa
20 gramov soli
70 gramov masla
2 žlici sladkorja

1 jajce za premaz

Sestavine za nadev:
8 žlic kečapa
3 čajne žličke Ponti omake Pesto rosso
1 čajna žlička origana
4-5 polnih pesti naribanega topljivega sira
12-15 rezin kuhane ali pečene šunke

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol.

Mleko skupaj z maslom in sladkorjem segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Kečap, origano in pesto zmešamo.

Testo zvaljamo v večji pravokotnik. Premažemo s paradižnikovo mešanico. Dodamo šunko in nariban sir. Zvijemo v rolado in zrežemo na 12 polžkov.

Odložimo na namaščen pekač in pustimo vzhajati 30 minut. Nato premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 220 stopinj na sredino, za 25 minut. Po potrebi proti koncu peke pokrijemo z aluminijaso folijo da se polžki ne prepečejo preveč.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.