Sestavine:
Sestavine:
150 gramov ješprena
2 večja korenčka
1 kranjska klobasa ali 250 gramov prekajene šunke
1/2 čajne žličke Kotanyi peteršilja
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega/zrnastega česna
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega majarona
Kotanyi črni poper po okusu
1 zravnana čajna žlička soli – oz. po okusu
250 gramov kuhanega rjavega fižola
Postopek:
NatisniKorenje in klobaso/šunko narežemo na srednje velike koščke. Dodamo jih v posodo.
K zelenjavi in mesu, dodamo še namočen zrnasti česen ali sveži strok česna, začimbe, poper, sol in opran ješprenj.
Vsebino zalijemo s hladno vodo, dokler ni vsebina prekrita za dva centimetra in pristavimo na štedilnik da zavre.
Ričet na najnižji temperaturi kuhamo nadaljnjo slabo uro. Vmes preverimo, če je potrebno doliti še vode. Zadnji 5-10 minut dodamo še fižol in ješprenj po okusu dosolimo. Zraven postrežemo kruh.