Če le uspem, Timonu sama spečem kruh. Takrat ga spečem na zalogo in ga zamrznem. Večer prej vzamem eno ali dve bombetki ven in sta do naslednjega jutra lepo odtajani. Ker prvo leto malčkom sol bolj škodi, kot koristi, je domača peka kruha zelo priporočljiva, saj lahko količino soli nadziramo oziroma jo izključimo. Pazite, da…
Bananin kruh s čokoladnimi kapljicami
Ne vem, kako je pri vas, ampak sama se pogosto zalotim, da kupim preveč banan in takrat se soočam s težavo, da prehitro postanejo preveč zrele. Takšne potem nesrečno počivajo v moji posodi za sadje. No, najboljši način, da se jih v takem stanju porabi, je vsekakor peka. Priprava bananinega kruha je nadvse preprosta in…
Rahel puhasti kruh z rikoto / ricotto
Dva tedna nazaj sem se lotila tega kruhka. V hladilniku sem imela lonček rikote, pa je nisem hotela porabiti na običajen način. Tako sem se lotila peke kruha. Čisto iskreno nisem bila prepričana če bo sploh kaj ratalo, hehe. 🙂 Ampak končni rezultat je bil fantastičen. Popolnoma puhast, kremast kruh, ki sva ga z mojim…
Škotski scones / pogačice z rozinami
Res se nočem hvaliti, ampak pogačice, ki so uspele po tem receptu so daleč boljše od tistih, ki sva jih probala na Škotskem. Tako da, nujno preizkusite ta recept, saj vam lahko zagotovim, da se boste popolnoma zaljubili vanje. 😉 Za 11 pogačic. Čas priprave: 30 minut Sestavine: – 220 g moke + 4 žlice…
Polnozrnate pletenke z ovsenimi kosmiči
Ni boljšega kot doma pečen kruh. Sploh ko potem celo stanovanje diši po njem. 😉 Za 4 pletenke dolžine približno 20 cm. Čas priprave: 1,5 ure (skupaj s počivanjem) Sestavine: – 450 g polnozrnate moke – 450 g namenske pšenične moke – 1 kocka kvasa – 2 žlici sladkorja – 0,6 l vode – 1…
Sirove bombice
Oblikovano testo v krog. Dodan nariban sir. Oblikovana bombica. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 2 osebi. Za 2-3 bombice. SESTAVINE: – 240-250 g moke – 1,6 dcl mleka – dober šepec soli – ščepec sladkorja – 1/3 kocke kvasa – 3-4 žlice olja – 1-2 pesti sira – 1 jajce…
Piščančje bombice s sezamom in sirom
Meso z dodanimi sestavinami za marinado. Moka s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico. Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku. Zgneteno testo. Testo po vzhajanju. Pečeno meso in nariban sir. Razdeljeno testo. Nadevan en delček testa. Oblikovanje bombice. Pritiskanje testa ob spodnji del. Oblikovanje bombice z…
Čebulni kruh z ocvirki
ZAHTEVNOST: 4/5 ČAS PRIPRAVE: 3 ure z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: – 1 kocka kvasa – 6,5 dcl mleka – 125 g masla – 1 polna pest soli ( brez heca, kar dajte si duška, drgač ni dobr) – 1 veliki žlici sladkorja – 1,5 kg moke – 4 velike čebule – …
Polnozrnati kolač s pršutom in sirom
Toplo sladkano mleko spredaj. Vzadaj moka s soljo, oljem in v sredini kvas. Zgneteno testo ob nenarezanem pršutu. Zgneteno testo ob narezanem pršutu in naribanem siru. Vgneten pršut in sir v testu. Kolač pred peko. Pečen kolač. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura ČAS PEKE: 45-50 minut Za manjši…