Sestavine:
- 600-650 gramov pirine moke
- 200 gramov ajdove moke
- 40 gramov lanenih semen
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička medu
- 1 kocka svežega kvasa
- 300-350 ml tople vode
Postopek:
Natisni- Moki presejemo in premešamo v večji skledi.
- Topli vodi dobro vmešamo med in vanjo nadrobimo kvas. Kvas pustimo vzahajati 10-15 minut.
- V presejno moko vmešamo kvas. Nato dodamo sol in vse sestavine zgnetemo v testo. Če je testo malce bolj pocasto mu ne dodajajte moke.
- Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati eno uro.
- Vzhajan kruh prestavimo v pekač obložen s papirjem za peko in mu zarežemo tri zareze. Pokrijemo ga in pustimo za pol ure vzhajati.
- Vzhajan kruh položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 15 minut, nato pa temeperaturo znižamo na 200 in ga pečemo nadaljnjih 20-30 minut.
- Pečen je, ko med trkanjem votlo zadoni.
Ne vem ali sem spregledala ali pa res ne piše… kje se doda lanena semena? Cela ali mleta?
LP,S.