Sestavine:
- 600 gramov Schaer moke Bread mix
- 400 ml tople vode
- 1 žlica agavinega sirupa
- 1 instantni kvas
- 1 čajna žlička soli
- čilijevi kosmiči – količina po želji in okusu
- 6-8 žlic sezama
- 6 žlic olivnega olja
- 1 jajce
- 2 žlici čilijevega olja
Postopek:
Natisni- Toplo vodo zmešamo z agavinim sirupom. Vanjo vmešamo kvas in ga pustimo vzhajati 5-10 minut.
- Moko stresemo v multipraktik. Vmešamo ji vzhajan kvas. Nato vmešamo sol, olivno olje, slabi dve žlici čilijevega olja, 4 žlice sezama in čilijeve kosmiče.
Zmiksamo, da se oblikuje testo. - Testo z rokami oblikujemo v hlebček in ga malce sploščimo. Nato mu s palico kuhalnice vtisnemo 4 vtise/črte, ki bodo ločevali testo na kruhke.
- Testo premažemo s stepenim jajcem s čajno žličko čilijevega olja in ga potresemo s preostalim sezamom.
- Pustimo ga vzhajati 30 minut, nato pa ga položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 10 minut. Takrat temperaturo znižamo na 200 in kruhke pečemo nadaljnih 20-30 minut – do zlato rjave barve.
Ana,kako pa bi lahko nadomesrili cilijevo olje in kako mislis da je najbolje zraven vkljuciti se sir in kateri?.
z lepimi pozdravi Nika
Nika, uporabi navadno olje in dodaj ščepec čilija v prahu 😉