Anina kuhinja

Sirove bombice

Oblikovano testo v krog.   Dodan nariban sir.   Oblikovana bombica.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 2 osebi. Za 2-3 bombice. SESTAVINE: – 240-250 g moke – 1,6 dcl mleka – dober šepec soli – ščepec sladkorja – 1/3 kocke kvasa – 3-4 žlice olja – 1-2 pesti sira – 1 jajce…

Preberi več

Piščančje bombice s sezamom in sirom

Meso z dodanimi sestavinami za marinado.   Moka  s soljo, oljem in na sredini narejeno jamico.   Vlivanje vzhajanega kvasa v mleku.   Zgneteno testo.   Testo po vzhajanju.   Pečeno meso in nariban sir.   Razdeljeno testo.   Nadevan en delček testa.   Oblikovanje bombice. Pritiskanje testa ob spodnji del.   Oblikovanje bombice z…

Preberi več

Čebulni kruh z ocvirki

ZAHTEVNOST: 4/5 ČAS PRIPRAVE: 3 ure z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: –          1 kocka kvasa –          6,5 dcl mleka –          125 g masla –          1 polna pest soli ( brez heca, kar dajte si duška, drgač ni dobr) –          1 veliki žlici sladkorja –          1,5 kg moke –          4 velike čebule –         …

Preberi več

Domače makove štručke

Toplo sladkano mleko ob posodi z moko, ki ima ob robu olje in sol. Narejena luknjica v moki s kvasom, kamor vlivamo toplo sladkano mleko. Zgneteno testo. Vzhajanem testu dodan mak. Vgneten mak v testo. Razdeljeno testo. Oblikovane štručke pred mazanjem z rumenjakom. Namazane nepečene makove štručke. Končane štručke pred peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Sirove francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…

Preberi več

Sezamove francoske štručke

Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo. Narejeno testo pred vzhajanjem. Sezamova hlebčka. Nepečeni sezamovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke– 1 zravnana čajna žlička soli– 1 čajna žlička…

Preberi več

Čebulne francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v luknjo sredi moke. Narejeno testo pred vzhajanjem. Dodajanje popečene čebule testu. Pregnetena čebulna hlebčka. Narejeni surovi čebulni francoski štručki pred vzhajanjem. Francoski štručki po vzhajanju. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja– 0,5…

Preberi več

Domače sirove štručke

Moka, olje in sol v posodi.   Dodajanje vzhajanega kvasa v luknjico na sredini moke. Zgnetenemu testu dodamo sir in ga vgnetemo v testo. Narejeno testo v pripravi na vzhajanje. Testo po vzhajanju. Znova pregneteno testo razdeljeno na 4 dele. Ustvarjene štručke.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut priprave + 1 ura vzhajanja +…

Preberi več

[sg_popup id=1]