Anina kuhinja

Portugalski nizek koruzni kruh

Portugalski nizek koruzni kruh je slasten preprost kruh, ki sem ga pripravila na keramičnem pekaču za peko kruha znamke Emile Henry. Več o njem najdete tukaj. Pekač je vrhunski in res ni težav da bi se kruh na samo keramiko prijel in bi bila odstranitev težavna. Kruh kar pade ven iz pekača in tako vidimo…

Preberi več

Na pari kuhani kruhovi hlebčki/bombetke

Na pari kuhani kruhovi hlebčki/bombetke so super možnost za domač kruh. Moja fanta jih obožujeta saj je zanju to kruh brez skorjice. Sama sem jih pripravljala v Boschevi parni pečici, ki je naravnost fantastična. Lahko pa jih seveda pripavljate tudi v parni posodi….

Preberi več

Minutni pirin kruh brez gnetenja

Minutni pirin kruh brez gnetenja, je čisto preprost kruh s katerim me je spoznala moja dobra prijateljica. Priprava je nesramno enostavna in kruh vedno uspe in je odličen. Skorjica prvi dan je neverjetna. Uspe z vsemi vrstami moke. Z bolj mokrimi vrstami kot je ržena, polnozrnata pa zahteva nekih 10-15 minut daljšo peko. Po želji…

Preberi več

Velikonočna pletenka z rozinami in mandlji

Sladka Velikonočna pletenka z rozinami in mandlji je popolna za veliko noč. Narezana zraven čaja, kave, ali mleka je odlična za sladek del Velikonočnega zajtrka. Rozine po želji lahko izključite, ali pa jih zamenjate za brusnice oziroma mešano suho sadje. V kolikor ste občutljivi na jajca, rumenjake lahko izključite in dodate 60 ml mleka več….

Preberi več

Kruhovi povodni konjički

Kruhovi povodni konjički so simpatična ideja, za kulinarično ustvarjanje z otroci. Pripravite jih lahko iz slanega kvašenega testa (recept tukaj) ali iz sladkega kvašenega testa (kot je ta tukaj). Podvodni konjički iz slanega testa so odlični na raznoraznih juhah ali enolončnicah, ali golažu. Kar nekaj idej/receptov za juhe in enolončnice najdete tukaj. Podvodni konjički iz…

Preberi več