Anina kuhinja

Focaccia/fokača s kozjim jogurtom, češnjevim paradižnikom in rožmarinom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 1 fokača

Sestavine:

  • 500 gramov navadne ali pirine moke
  • 20 gramov svežega kvasa
  • 1 čajna žlička Natur aktiv medu ali agavinega sladkorja
  • 1 dcl vode
  • 1 dcl Natur aktiv mleka
  • 0,5 dcl Natur aktiv kozjega jogurta
  • 1 čajna žlička soli
  • 8-12 žlic Natur aktiv olivnega olja
  • 1-2 pesti Natur aktiv češnjevega paradižnika
  • svež ali posušen rožmarin – količina po okusu/želji

Postopek:

Natisni
  1. Toplo vodo zmešamo z medom. Vanjo nadrobimo kvas in ga pokrijemo za 10 minut da vzhaja.
  2. Moko presejemo in vanjo vgnetemo vzhajan kvas. Ko je kvas vgneten, vmešamo sol, mleko, del drobno narezanega rožmarina, jogurt, ter 8 žlic olivnega olja.
  3. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.
  4. Po tem času ga z rokami oblikujemo v krog in mu s prsti vtisnemo izdolbine. V izdolbine potisnemo preostali rožmarin in na četrtine ali polovice narezan češnjev paradižnik. Testo dobro premažemo s preostalim olivnim oljem.
  5. Fokačo pustimo vzhajati pol ure, nato pa jo položimo v segreto pečico na 220 za 25-35 minut, oziroma do zlato zapečene barve.

Natur Aktiv logo splet