ZAHTEVNOST: 4/5 ČAS PRIPRAVE: 3 ure z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: – 1 kocka kvasa – 6,5 dcl mleka – 125 g masla – 1 polna pest soli ( brez heca, kar dajte si duška, drgač ni dobr) – 1 veliki žlici sladkorja – 1,5 kg moke – 4 velike čebule – …
Polnozrnati kolač s pršutom in sirom
Toplo sladkano mleko spredaj. Vzadaj moka s soljo, oljem in v sredini kvas. Zgneteno testo ob nenarezanem pršutu. Zgneteno testo ob narezanem pršutu in naribanem siru. Vgneten pršut in sir v testu. Kolač pred peko. Pečen kolač. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura ČAS PEKE: 45-50 minut Za manjši…
Domače makove štručke
Toplo sladkano mleko ob posodi z moko, ki ima ob robu olje in sol. Narejena luknjica v moki s kvasom, kamor vlivamo toplo sladkano mleko. Zgneteno testo. Vzhajanem testu dodan mak. Vgneten mak v testo. Razdeljeno testo. Oblikovane štručke pred mazanjem z rumenjakom. Namazane nepečene makove štručke. Končane štručke pred peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…
Sirove francoske štručke
Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…
Sezamove francoske štručke
Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo. Narejeno testo pred vzhajanjem. Sezamova hlebčka. Nepečeni sezamovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke– 1 zravnana čajna žlička soli– 1 čajna žlička…
Čebulne francoske štručke
Moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v luknjo sredi moke. Narejeno testo pred vzhajanjem. Dodajanje popečene čebule testu. Pregnetena čebulna hlebčka. Narejeni surovi čebulni francoski štručki pred vzhajanjem. Francoski štručki po vzhajanju. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja– 0,5…
Domače sirove štručke
Moka, olje in sol v posodi. Dodajanje vzhajanega kvasa v luknjico na sredini moke. Zgnetenemu testu dodamo sir in ga vgnetemo v testo. Narejeno testo v pripravi na vzhajanje. Testo po vzhajanju. Znova pregneteno testo razdeljeno na 4 dele. Ustvarjene štručke. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut priprave + 1 ura vzhajanja +…
Domače francoske štručke
Spredaj vzhajan kvas v sladkani vodi. V ozadju moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v sredini posode s leseno kuhalnico. Zgneteno testo v pripravi na vzhajanje. Vzhajano testo. 🙂 Nevzhajane francoske štručke na pomaščenem peki papirju, na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut priprave + 1 ura vzhajanja + pol ure peke…
Palačinkini kolački
Palačinkini kolački, so narejeni iz zelo podobne zmesi kakor palačinke, zato sem jih tudi tako poimenovala. Dodajanje sestavin v električni mešalnik. Nepečeni palačinkini kolački. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 6 kolačkov. SESTAVINE: – 1 polna skodelica navadne moke -1 polna skodelica mleka – polovica vrečke pecilnega praška – 1 večje jajce…
Domači kruh
Živijo Dragi moji Za vas imam recept domačega kruha. Praviloma testo vsebuje vodo ne mleka, in ne vsebuje jajc, toda meni je različica z mlekom in jajci bolj všeč, tako da, upam da bo tudi vam 🙂 ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: – 1 kocka kvasa…