Anina kuhinja

Domače makove štručke

Toplo sladkano mleko ob posodi z moko, ki ima ob robu olje in sol. Narejena luknjica v moki s kvasom, kamor vlivamo toplo sladkano mleko. Zgneteno testo. Vzhajanem testu dodan mak. Vgneten mak v testo. Razdeljeno testo. Oblikovane štručke pred mazanjem z rumenjakom. Namazane nepečene makove štručke. Končane štručke pred peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Sirove francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…

Preberi več

Sezamove francoske štručke

Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo. Narejeno testo pred vzhajanjem. Sezamova hlebčka. Nepečeni sezamovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke– 1 zravnana čajna žlička soli– 1 čajna žlička…

Preberi več

Čebulne francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v luknjo sredi moke. Narejeno testo pred vzhajanjem. Dodajanje popečene čebule testu. Pregnetena čebulna hlebčka. Narejeni surovi čebulni francoski štručki pred vzhajanjem. Francoski štručki po vzhajanju. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja– 0,5…

Preberi več

Domače sirove štručke

Moka, olje in sol v posodi.   Dodajanje vzhajanega kvasa v luknjico na sredini moke. Zgnetenemu testu dodamo sir in ga vgnetemo v testo. Narejeno testo v pripravi na vzhajanje. Testo po vzhajanju. Znova pregneteno testo razdeljeno na 4 dele. Ustvarjene štručke.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut priprave + 1 ura vzhajanja +…

Preberi več

Domače francoske štručke

Spredaj vzhajan kvas v sladkani vodi. V ozadju moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v sredini posode s leseno kuhalnico. Zgneteno testo v pripravi na vzhajanje. Vzhajano testo. 🙂 Nevzhajane francoske štručke na pomaščenem peki papirju, na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut priprave + 1 ura vzhajanja + pol ure peke…

Preberi več

Palačinkini kolački

Palačinkini kolački, so narejeni iz zelo podobne zmesi kakor palačinke, zato sem jih tudi tako poimenovala. Dodajanje sestavin v električni mešalnik.   Nepečeni palačinkini kolački.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 6 kolačkov. SESTAVINE: – 1 polna skodelica navadne moke -1 polna skodelica mleka – polovica vrečke pecilnega praška – 1 večje jajce…

Preberi več

Domači kruh

Živijo Dragi moji Za vas imam recept domačega kruha. Praviloma testo vsebuje vodo ne mleka, in ne vsebuje jajc, toda meni je različica z mlekom in jajci bolj všeč, tako da, upam da bo tudi vam 🙂  ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: –          1 kocka kvasa…

Preberi več