Anina kuhinja

Goveja obara / ajmoht z grahom in penino

Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…

Preberi več

Domača piščančja juhica / piščančja jušna osnova

Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂 Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa…

Preberi več

Kavbojska obara / ajmoht z govedino in pivom

Si predstavljate dvajsetletnico, ki cel teden razmišlja, da bi naredila govejo obaro. Ja prav res, nekaj je močno narobe z mano. Namesto da bi razmišljala o zrezkih in krompirčku razmišljam o obarah. Zanimivo je sploh dejstvo, da sem bila vsakič sproti doma vsa nesrečna, ko je naš ati pripravljal obare ali po njegovo ajmohte. Zdaj…

Preberi več

Sirovi jušni kruhki

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 2 krožnika juhe. SESTAVINE: – 1 večjikos kruha – 1-2 žlici olja (priporočam olivnega) – 1 rezina sira ( priporočam mocarelo) OPIS PRIPRAVE: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Kruh narežemo na 4 trikotnike in ga povaljamo po razlitem olju na peki papirju. Vsako tretjino obložimo s sirom, potem…

Preberi več

Juha iz pečene muškatne buče s kislo smetano

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 2 krompirja – polovica manjše muškatne bučke – 4-5 strokov česna – dober liter jušne osnove – ščepec soli, popra, muškatnega oreščka, peteršilja – 1 žlica kisle smetane – ščepec paprike v prahu OPIS PRIPRAVE: Bučko olupimo, ji odstranimo peške in jo narežemo na…

Preberi več