Anina kuhinja

Zimska zelenjavna juha

Pripravljena zelenjava brez krompirja. Rezanje korenja. Narezana zelenjava. Narezan krompir na rezalni deski in praženje čebule v posodi. Popražena čebula. Praženje vse zelenjave. Dodajanje začimb. Kuhana juha. Zmiksana juha s kislo smetano. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 6 oseb. SESTAVINE: – 3 brstični ohrovti– dobra pest zelja– 2 korenja– 1/5 srednje velike cvetače– polovica…

Preberi več

Pasulj

Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…

Preberi več

Krompirjeva juha s hrenovkami

Praženje čebule in surovega narezanega krompirja. Praženemu krompirju in čebuli dodana jušna osnova. Dodajanje začimb juhi. Narezana hrenovka oziroma dve polovici hrenovke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut ( s kuhanjem vred) Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 hrenovka oz. 2 polovici ( poljubna vrsta – svinjska, piščančja…)– 1 večja čebula– 4-5 srednje velikih krompirjev– 1,5…

Preberi več

Paradižnikova juha

Praženje čebule, česna in peteršilja. Pražena čebula, česen in pelati med miksanjem z električnim mešalnikom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500 g paradižnikov ali 500g pelatov iz konzerve– 1 čebula– 2 stroka česna– ščepec peteršilja, popra, soli– po želji kisla smetana dodana na koncu– 2-3 dcl jušne osnove ( lahko…

Preberi več

Jušni gresovi žličniki

Jušni gresovi žličniki so fantastični v goveji juhi, lahko pa jih uporabite tudi v drugih juhah. Pripravljena zmes za gresove žličnike. Gresovi žličniki na poti v jušno osnovo. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut + kuhanje 10-12 minut Za 10-15 žličnikov. SESTAVINE: – 1 jajce– 10 čajnih žličk gresa– 1 čajna žlička olja OPIS PRIPRAVE:  …

Preberi več

Fižolova juha

Recept za ljubitelje fižola. Zmiksana popečena čebula. Zmiksana popečena čebula z zmiksanim fižolom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 480 g fižola ( velika konzerva fižola )– 2 srednje veliki čebuli– 2 lovorjeva lista– ščepec peteršilja– 1-2 žlici kisa– 3 žlici smetane za kuhanje– ščepec soli, popra– testenine, rezanci po želji…

Preberi več

Domača goveja juha

  ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 ure Za 6-7 oseb. SESTAVINE: -500 g govejega mesa (sama uporabljam goveje pleče) – 2 krhki goveji kosti – 2 korenčka – polovica manjše zelene in rumene kolerabe – manjši kos stebelne zelene – par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona – listek luštreka – malce muškatnega oreščka – 1…

Preberi več

Cvetačna juha z gresom

Cvetačna juha je definitivno ena izmed mojih najljubših juh. Prepričana sem da v primeru da boste preizkusili recept, ne boste razočarani – razen če ne marate cvetače 🙂 Praženje čebule v posodi. Zraven narezan krompir in cvetača. Praženje čebule, krompirja in cvetače. Dodana jušna osnova in  začimbe. Kuhanje juhe. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za…

Preberi več