Anina kuhinja

Cvetačina enolončnica s piščančjim mesom, grahom in makarončki

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1/2 večje cvetače
250 gramov piščančjega mesa
1 srednje velika čebula
ščepec soli
nekaj žlic olivnega olja
3 pesti zamrznjenega graha
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega peteršilja
1/2 čajne žlečke soli
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega majarona
Kotanyi poper beli – opcijsko
200 gramov manjših makarončkov
1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata

Postopek:

Natisni

Čebulo in meso narežemo na drobno. Najprej popražimo čebulo, jo malce posolimo in osladkamo. Ko se spusti dodamo piščančje meso, ga pražimo da zamatira, nato pa dodamo cvetačo narezano na srednje velike koščke. Pražimo nekaj sekund nato pa zalijemo z vodo, da sestavine za 3-4 cm prekriva. Dodamo peteršilj, majaron in sol. Pokrijemo in zavremo. Ko juha zavre, temperaturo znižamo na manjšo in kuhamo nadaljnih 20-25 minut.

Juhi vmešamo zamrznjen grah in ji dodamo makarončke. Kuhamo nadaljnih 5 minut, da se makarončki skuhajo. Primešamo paradižnikov koncentrat, po okusu dosolimo, kuhamo še minutko, nato pa postrežemo.

 

Cvetačina enolončnica s piščančjim mesom, grahom in makarončki je super preprosta piščančja obara, ki jo brez težav lahko pogrejete saj ne vsebuje krompirja. Namesto cvetače lahko uporabite brokoli, namesto graha lahko uporabite fižol. Vanjo lahko namesto makarončkov vmešate ribano kašo ali takšne in drugačne jušne prikuhe.