Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…
Mlečna kaša z jabolki in skuto
Za 4 ramekine / skodelice. Čas priprave: 1 ura Sestavine: – 250 g prosene kaše – 0,6 litra mleka – 1-2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1-2 žlici masla – 2 jabolka – 2 žlici sladkorja – ščepec cimeta – 4-5 žlic skute – 3 žlice kisle smetane – 2-4 žlice sladkorja –…
Preprosta bučna juha s panceto
Bučka mi je do sedaj krasila dnevno sobo, zdaj pa krasi ta krožnik. 😉 Imate radi jedi iz buč? Za 4 osebe. Čas priprave: 30 minut Sestavine: – 1 mala čebula – 1 majhna hokaido buča – ščepec soli, čilija, pateršilja, drobnjaka – 0,5-0,8 litra jušne osnove – 4-6 rezin pancete Opis priprave: Čebulo narežemo…
Palačinke s skutnim / sirovim nadevom, prelite z džemom
Z veseljem vam sporočam, da je prav ta objavljeni recept moj 500. recept na blogu. 🙂 Skoraj težko verjamem, da jih je že toliko. 🙂 Za 6 nadevanih palačink. Čas priprave: 20-30 minut. Sestavine za palačinke: – 2 jajca – 10 zravnanih žlic moke – 3 žlice olja – 21 žlic mleka – 1 čajna…
Čebulne testenine s puranjim mesom in kislo smetano
Za 2 osebe. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g testenin – 150 g puranjega mesa – 1 zelo velika čebula – 2 stroka česna – 3-4 žlice drobnjaka – ščepec soli in sladke paprike v prahu – ščepec čilijevih kosmičev – 2 žlici kisle smetane – parmezan Opis priprave: Testenine skuhamo al-dente. Čebulo…
Goveja obara / ajmoht z grahom in penino
Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…
Rižota z blitvo, piščancem in šampanjcem
Za 2 osebi. Čas priprave: 25-35 minut Sestavine: – 160 g riža (priporočam arborio) – 1 mala vijolična čebula – 2 stroka česna – 4-6 listov blitve – 200 g piščančjega mesa (v mojem primeru so bili to ostanki od pečenega piščanca – lahko je tudi piščančje meso iz juhe) – 1 dcl šampanjca –…
Vatikanski kruh
No pa sem se končno spravila spisati recept. Takšen je zgledal moj vatikanski kruhek. Bil je naravnost odličen. Tudi če sami niste dobili podarjenega hlebčka, ga lahko spečete, le sestavine zmešate skupaj in to je to. 🙂 Vatikanski kruhek se na pravi način peče le enkrat v življenju, na hitri način brez podarjenega hlebčka, pa…
Mehiška pita z mesnim nadevom in umešanimi jajci
Sama pri pitah ne morem brez sira. Jesus mi je predlagal naj uporabim umešana jajca, ki jih oni veliko uporabljajo skupaj z mesnimi omakami in nastala je ta prelepa mehiška pita. 🙂 In joj kako je bila dobra. 😉 Za 4 osebe. Za pekač premera 27 cm. Čas priprave: 2 uri- skupaj z vzhajanjem in…
Nutelina torta
S to torto sem pa zagotovo postavila osebni rekord. Naredila sem jo v dveh urah. Zaradi mojega natempiranega urnika zadnje čase nisem imela več časa, tako da torto nisem nič ohlajevala. Posledično je seveda nadev bil še nestrjen in tako torta zaradi njega ni bila čisto ravna. No vseeno je bila lepa, če ne drugega…