Sestavine:
1 manjša čebulica
1/2 manjše zelnjate glave
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
4 češnjevi paradižniki ali 2 žlici razkozanih konzerviranih pelatov
600 ml jušne osnove ali vode
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega peteršilja
1/3 čajne žličke Kotanyi suhe sladke mlete paprike
3 pesti nadrobljenih kurkuminih rezancev (ali klasičnih)
slaba pest zamrznjenega graha
črni poper po okusu
Postopek:
NatisniČebulo narežemo na drobno. Zelje narežemo na srednje velike koščke. Zrnasti česen namočimo v žlici vode.
Na žlici oljčnega olja popečemo dorbno narezano čebulo. Malce jo posolimo in pražimo dokler se ne spusti. takrat dodamo zelje in pražimo še minutko.
Prilijemo jušno osnovo, dodamo mleto papriko, peteršilj, sol, poper in kuhamo 15 minut.
Nato dodamo drobno narezane češnjevce in kuhamo nadaljnih 5 minut. Nato dodamo grah in nadrobljene rezance in kuhamo še toliko časa da se rezanci skuhajo.
Juho po okusu dosolimo in postrežemo zraven kruha.
O sliši se slastno! Ali bi bil enak efekt, če uporabim že narezano zelje? Tisto kupljeno kislo zelje? Vrjetno ne, kajne? 🙂
Hvala 🙂 S kislim zeljem ne bo šlo. Bo moralo biti kar navadno zelje. 😉