Anina kuhinja

Portugalski nizek koruzni kruh

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 1 kruh

Sestavine:

300 gramov koruzne moke
450 gramov svetle pirine moke
350-380 ml vode
1 čajna žlička medu
1 kocka svežega kvasa
1 zvrhana čajna žlička soli

Postopek:

Natisni

Moki zmešamo skupaj.  Kvas nadrobimo v toplo z medom osladkano vodo. Počakamo 10 minut, da vzide.

Vzhajan kvas vmešamo k mokama, Vmešamo še sol in gnetemo v testo. Testo gnetemo nekaj minut, nato pa ga pustimo vzhajati vsaj eno uro.

Vhajano testo oblikujemo v hlebček in ga položimo na pomokano ploščo. Po vrhu ga potresemo z malo koruzne moke in mu zarežemo vzorec ali dve črti.

Pokrijemo s keramičnim pokrovom ali krpo in pustimo vzhajati 30 minut, nato pa položimo v pečico segreto na 220 stopinj za 35 minut.

Če uporabljate moj pekač za kruhe s kermaičnim pokrovom, naj kruh med peko ves čas ostane pokrit.

Pečen kruh preložimo in pokrijemo z vlažno krpo, da se skoraj omehča.

Portugalski nizek koruzni kruh je slasten preprost kruh, ki sem ga pripravila na keramičnem pekaču za peko kruha znamke Emile Henry. Več o njem najdete tukaj. Pekač je vrhunski in res ni težav da bi se kruh na samo keramiko prijel in bi bila odstranitev težavna. Kruh kar pade ven iz pekača in tako vidimo da je keramika res najboljše kvalitete. Poleg tega se pere v pomivalnem stroju, pa pranje ne vpliva na to, da bi se pekač obrabil ali bi postala keramika manj kvalitetna.

Pri pripravi sem uporabljala tudi moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.