Anina kuhinja

Klasična mesna lazanja

Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…

Preberi več

Pokrita pica

Pokrita pica je navdih iz sončne Toskane. Spodnji del pokrite pice. Nepečena pica v pripravi na peko. ZAHTEVNOST:  3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa SESTAVINE: – 600-700 g moke (odvisno od željene debeline pice) – 2 čajni žlički soli – 2-2,5 dcl mleka – 2 čajni žlički sladkorja – 1 kocka…

Preberi več

Testenine z zeleno papriko in piščancem

Testenine z zeleno papriko in piščancem so hitro pripravljena jed, primerna za kosila in večerje. Omaka za testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 6-7 žlic olja– 400 g testenin– 3-4 piščančji zrezki– 2 veliki čebuli– 2 srednje veliki zeleni papriki– 3-4 stroki česna– 2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata– 2 čajni…

Preberi več

Ocvrte čajote

Ocvrte čajote so nekaj povsem posebnega. So kot zeleni ježki, tako da boste pri pripravi težko odnesli brez poškodb 🙂 Narezana čajota in krožniki z stepenimi jajci, drobtinami in moko. Ocvrte čajote. V ozadju sveža čajota. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45-60 minut Kot priloga za približno 4 oseb. SESTAVINE: – 1 čajota– 2-3 jajci– 1 krožnik…

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Umešana jajca z maslom

Umešana jajca z maslom, so odlična priloga k mnogim jedem. Peka umešanih jajc. Umešana jajca z palačinimi kolački. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 jajc– majhna kocka masla (približno 30 g)– ščepec soli, popra– čisto majčkeni ščepec sladkorja OPIS PRIPRAVE:   V manjši ponvi segrejemo maslo, in počakamo da se stopi….

Preberi več

Tunina solata z mozzarello

Tunina solata z mozzarello je dokaj nasitna solata, toda sestavljena iz samih dobrot. Tunina solata z mozzarello na Palačinkinih kolačkih. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 235 g mozzarelle– 1 večja konzerva tunine-4 srednje veliki paradižniki– 1-2 žlici olivnega olja– 1 žlica kisa -ščepec soli, popra,– bazilika OPIS PRIPRAVE:    V…

Preberi več

Palačinkini kolački

Palačinkini kolački, so narejeni iz zelo podobne zmesi kakor palačinke, zato sem jih tudi tako poimenovala. Dodajanje sestavin v električni mešalnik.   Nepečeni palačinkini kolački.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 6 kolačkov. SESTAVINE: – 1 polna skodelica navadne moke -1 polna skodelica mleka – polovica vrečke pecilnega praška – 1 večje jajce…

Preberi več

Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko

Narejen nadev za tortilje. Polnjenje tortilj. Dodajanje sira na polnjene tortilje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 5 manjših tortilj. SESTAVINE: -4 žlice sončničnega olja-5 tortilj– približno 350 g piščančjega mesa– 1 rdeča paprika– 3 manjše čebule– 3-4 pesti naribanega sira-6 žličk naribanega parmezana– ščepec soli, popra, paprike v prahu OPIS PRIPRAVE:    Najprej na…

Preberi več

[sg_popup id=1]