Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…
Pokrita pica
Pokrita pica je navdih iz sončne Toskane. Spodnji del pokrite pice. Nepečena pica v pripravi na peko. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa SESTAVINE: – 600-700 g moke (odvisno od željene debeline pice) – 2 čajni žlički soli – 2-2,5 dcl mleka – 2 čajni žlički sladkorja – 1 kocka…
Testenine z zeleno papriko in piščancem
Testenine z zeleno papriko in piščancem so hitro pripravljena jed, primerna za kosila in večerje. Omaka za testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 6-7 žlic olja– 400 g testenin– 3-4 piščančji zrezki– 2 veliki čebuli– 2 srednje veliki zeleni papriki– 3-4 stroki česna– 2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata– 2 čajni…
Ocvrte čajote
Ocvrte čajote so nekaj povsem posebnega. So kot zeleni ježki, tako da boste pri pripravi težko odnesli brez poškodb 🙂 Narezana čajota in krožniki z stepenimi jajci, drobtinami in moko. Ocvrte čajote. V ozadju sveža čajota. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45-60 minut Kot priloga za približno 4 oseb. SESTAVINE: – 1 čajota– 2-3 jajci– 1 krožnik…
Bučni pire – Krompirjev pire z muškatno bučo
Bučkin pire je zelo posebna jed, in obljubim da bo njen okus pozitivno presenetil tudi neljubitelje buč. Marinirana nepečena buča. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 1 kg muškatne buče– 7-8 srednje velikih krompirjev– 50 g masla– 100 ml smetane za kuhanje ( če imate radi bolj voden pire, je lahko…
Orehova potica
Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝ Janez…
Umešana jajca z maslom
Umešana jajca z maslom, so odlična priloga k mnogim jedem. Peka umešanih jajc. Umešana jajca z palačinimi kolački. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 jajc– majhna kocka masla (približno 30 g)– ščepec soli, popra– čisto majčkeni ščepec sladkorja OPIS PRIPRAVE: V manjši ponvi segrejemo maslo, in počakamo da se stopi….
Tunina solata z mozzarello
Tunina solata z mozzarello je dokaj nasitna solata, toda sestavljena iz samih dobrot. Tunina solata z mozzarello na Palačinkinih kolačkih. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 235 g mozzarelle– 1 večja konzerva tunine-4 srednje veliki paradižniki– 1-2 žlici olivnega olja– 1 žlica kisa -ščepec soli, popra,– bazilika OPIS PRIPRAVE: V…
Palačinkini kolački
Palačinkini kolački, so narejeni iz zelo podobne zmesi kakor palačinke, zato sem jih tudi tako poimenovala. Dodajanje sestavin v električni mešalnik. Nepečeni palačinkini kolački. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 6 kolačkov. SESTAVINE: – 1 polna skodelica navadne moke -1 polna skodelica mleka – polovica vrečke pecilnega praška – 1 večje jajce…
Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko
Narejen nadev za tortilje. Polnjenje tortilj. Dodajanje sira na polnjene tortilje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 5 manjših tortilj. SESTAVINE: -4 žlice sončničnega olja-5 tortilj– približno 350 g piščančjega mesa– 1 rdeča paprika– 3 manjše čebule– 3-4 pesti naribanega sira-6 žličk naribanega parmezana– ščepec soli, popra, paprike v prahu OPIS PRIPRAVE: Najprej na…