Anina kuhinja

Mini krhke pite z vanilijevo limonino slaščičarsko kremo in svežimi malinami

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 5-6 manjših pit ali 1 velika

Sestavine:

Sestavine za testo:
350 gramov navadne ali pirine ali črne moke
2 rumenjaka
1-2 žlici hladne vode
250 gramov masla ali margarine
ščepec soli
4 žlice sladkorja v prahu
1 čajna žlička RUF pecilnega praška
1 žlica vanilijevega sladkorja

Sestavine za kremo:
3 rumenjaki
70 gramov navadnega sladkorja
25 gramov koruznega škroba
200 ml mleka
nekaj kaljic limonine RUF arome (ali limono ene bio limone)
50 ml smetane + 100 ml
1 listič RUF želatine + 30 ml mleka

maline

Postopek:

Natisni

Moko skupaj s pecilnim praškom in narezanim maslom dodamo v večji multipraktik. Zmiksamo da dobimo maslo v moki v velikosti graha. Takrat dodamo sladkor v prahu, vanilijev sladkor, rumenjaka in vodo ter miksamo da se naredi testo.

Testo zavijemo v folijo za živila in postavimo v hladilnik za 30 minut ali več. Ohlajeno testo razporedimo s prsti po malih pekačih ali po enem velikem. Dno testa z vilico pošpikamo.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 30-35 minut do zlato rjave zapečene barve. Testo popolnoma ohladimo.

V loncu zavremo mleko in 50 ml smetane. V posodici penasto zmešamo sladkor in rumenjake, dodamo škrob in mešamo, da dobimo enotno zmes (kot za puding). Vmešamo ji limonino aromo ali lupinico 1 limone.

Ko je mešanica mleka in smetane zavreta, lonec odstavimo in počasi vmešamo mešanico sladkorja, rumenjakov in škroba.

Postavimo nazaj na štedilnik, zmanjšamo ogenj in med stalnim mešanjem kuhamo še cca 4min. Kremo ohladimo.

Preostalo sladko smetano stepemo do finega. Želatino namočimo v hladno vodo za 10 minut. Nato jo ožamemo in jo skupaj z mlekom segrejemo da se stopi. Takšno na hitro vmiksamo v stepeno smetano. Smetano vmešamo v ohlajeno kremo.

Kremo s okroglim nastavkom nabrizgamo na ohlajeno testo in okrasimo s svežimi malinami.

 

Mini krhke pite z vanilijevo limonino slaščičarsko kremo in svežimi malinami so slastna sladica, ki sicer zahteva malce več časa ampak vam zagotovo ne bo žal. .

Namesto malin se super obnese tudi drugo jagodičevje kot so jagode, češnje, robide, borovnice…