Sestavine:
2 konzervi Rio Mare tunine Natura
3 žlice koruze
1/2 male rdeče paprike
2 avokada
4-5 žlic kuhanega rdečega fižola
5-6 žlic limoninega soka – po okusu
sol in poper po okusu
4 čajne žličke kisle smetane
vejica peteršilja
Postopek:
NatisniPapriko narežemo na drobno. Avokade izdolbemo in meso pretlačimo z vilico do grobega. Avokado, papriko, koruzo, tunino in fižol dodamo v skledo. Solimo, popramo, vlijemo limonin sok in drobno narezan peteršilj.
Zmešamo in nadevamo prazne avokadove skledice. Na vrh dodamo čajno žličko kisle smetane in takoj postrežemo
Nadevane mehiške avokado skledice s tunino, fižolom in koruzo sem zadnjič na hitro pripravila, ko smo z družino in družbo prišli iz kolesarskega izleta. Požela je tako navdušenje z okusom in izgledom, da sem jo za splet pripravila ponovno. Pripravljena je v minuti in je noro zdrava in hranilna.