Anina kuhinja

Smetanova omaka z drobnjakom in piščančjim mesom

Narezan drobnjak Peka piščančjega mesa. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 1 pest narezanega drobnjaka– 100 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– 1 pest sira– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 zrezka OPIS PRIPRAVE:    Začnemo z mariniranjem piščanca narezanega na koščke, in sicer ga popopramo, posolimo in…

Preberi več

Korenčkova omaka s piščancem in kislo smetano

Ribanje korenja. Praženje korenja, čebule in česna. Praženje korenja, čebule, česna in mesa. Omaka iz kisle smetane, mleka in moke.   ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 3 srednje veliki korenji– 1 čebula– 2 piščančja/puranja zrezka– 2 stroka česna– 1 zravnana žlica kisle smetane– 1,5 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec…

Preberi več

Gratinirana cvetača z grahom

Narezana cvetača in dodan grah v pekaču. Omaka iz jajcm smetane, mleka, sira, in začimb. Cvetača in grah zmešana z omako in potresena s sirom, pripravljena na peko. Razrezana gratinirana cvetača z grahom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura ( skupaj s peko) Za 4 osebe. Pekač velikosti 20×40 cm. SESTAVINE: – polovica srednje velike cvetače–…

Preberi več

Smetanova omaka s tuno in koruzo

Praženje čebule in tuninega mesa. Popraženi čebuli in tuninemu mesu dodamo koruzo in smetano za kuhanje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 3-4 osebe kot priloga. SESTAVINE: – 1 konzerva koruze– 200 ml smetane za kuhanje– 1 večja čebula– 320 g tunine ( 2 večji konzervi )– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V ponvi…

Preberi več

Kruhovi cmoki z drobnjakom

Rezanje kruha na kocke. Vse sestavine v posodi. Dobro zmešane sestavine med počivanjem. Oblikovan cmok pred zavitjem v aluminijasto folijo. V ozadju dva pripravljena cmoka. Cmoki med kuhanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6 cmokov. SESTAVINE: – 6 kosov kruha ( tankih slab cm)-3 manjša jajca– 1 žlica smetane– 3 polne žlice peteršilja– 3…

Preberi več

Smetanova omaka s piščancem in gorčičnimi semeni

Zmešana smetana z mlekom in moko. Kuhanje smetanove omake z gorčičnimi semeni. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 čajni žlički gorčičnih semen– 2 puranja / piščančja zrezka – polovica majhne čebule– 150 ml smetane za kuhanje– 1 čajna žlička moke– 1 dcl mleka– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V…

Preberi več

Vojvodinski krompirček

Kuhanje narezanega olupljenega krompirja. Pretlačeni kuhani krompir z rumenjaki in margerino ter začimbami. Oblikovanje vojvodinskih krompirčkov. Tapkanje krompirčkov z rumenjakom. Pečeni vojvodinski krompirčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1200 g krompirja (približno 10 srednje velikik krompirjev )– 1 zvrhana žlica margarine– 4 rumenjaki– ščepec muškatnega oreščka, soli, popra OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Krompirjeva zloženka z bučkino omako iz kisle smetane/ Bučkina musaka

Bučkina omaka. Oblikovanje zloženke. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe. Velikost pekača: prb. 20x 40 SESTAVINE: – 6 večjih kuhanih krompirjev– 3 manjše bučke– 3-4 stroki česna– 2 dcl mleka– 1 žlica masla– 2 zravnani žlici kisle smetane– ščepec soli, peteršilja, popra– 1 žlica naribanega sira– 2 pesti naribanega parmezana OPIS PRIPRAVE:    Najprej…

Preberi več

Smetanova čebulna omaka

Popražena čebula in česen. Smetanova čebuljna omaka z pšeničnimi takitosi. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 200 ml smetane za kuhanje– 2 veliki čebuli– 1 strok česna – ščepec peteršilja, soli, popra– polovica čajne žličke sladkorja– 2 žlici naribanega parmezana– polovica goveje kocke OPIS PRIPRAVE:     Najprej narežemo na manjše koščke česen…

Preberi več

Krompirjev pire s popečeno začinjeno čebulo

Popečena čebula. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– ščepec soli, sladkorja– 2-3 srednje velike čebule– 7-8 žlic olja– 1 dcl mleka– 1 žlico margarine– dober ščepec peteršilja OPIS PRIPRAVE:    Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, saj se bo tako manj časa kuhal. Nato ga zalijemo z…

Preberi več