Anina kuhinja

Pekoča mehiška salsa

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 1 večjo skodelico.

SESTAVINE:

– 3-4 večji paradižniki ( lahko vključite tudi češnjeve)
– 1 mala čebula
– 1 večji strok česna
– dober ščep drobnjaka in bazilike
– ščepec soli in sladkorja
– dober ščep čilijevih kosmičev ali čilija v prahu ( za manj pekočo varianto vključite le malo popra)
– 1 čajna žlička paradižnikove mezge
– malo paprike v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo in česen narežemo na drobne koščke.

V ponvi segrejemo olje in najprej popečemo čebulo. Nato dodamo česen, ko zadiši dodamo narezan paradižnik.

Dodamo še vse preostale sestavine razen drobnjaka in vse skupaj pokuhavamo na srednji do manjši vročini kakšnih 20 minut, da nastane gosta omaka. Takšni dodamo drobnjak in jo ohladimo.

Postrežemo jo lahko zraven tortiljinega čipsa, krekerjev, takitosov ali drugih slanih prigrizkov. Lahko pa jo namažete le na kruh.