Anina kuhinja

Smetanova kumaričina omaka s česnom

Olupljeni kumari, česen in peteršilj.   Rezanje kumar.   Praženje česna.   Dodajanje začimb na kumare in česen.   Omaka med pokuhavanjem vode ali jušne osnove.   Smetanova kumaričina omaka s česnom ob pečenem krompirju s korenjem in peteršiljem. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ( skupaj s kuhanjem) Za 2-3 osebe. Sestavine: – 2…

Preberi več

Gratinirane testenine s koruzo

Večina sestavin na delovni površini. V posodi se topi maslo.   Praženje moke na maslu.   Narejena omaka.   Omaka, koruza, skuhane testenine in sir na delovni površini.   Sesatavine v pomaščenem pekaču.   Premešane testenine z omako in koruzo, ter potresene s sirom.   Gratinirane testenine.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za…

Preberi več

Gratiniran kuhan krompir z vijolično čebulo

Narezana čebula. Popečena čebula. Zmešano mleko z moko. Narejena omaka. Prvi sloj krompirja in omake. Drugi sloj krompirja. Zadnji sloj krompirja. Krompir potresen s sirom pripravljen na peko. Pečen gratiniran krompir. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 5 oseb. SESTAVINE: – 10-12 manjših krompirjev– 1 večja vijolična čebula– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti…

Preberi več

Pečeni svinjski polpeti s kislo smetano

Sestavine v električnem mešalniku. Narejena zmes za polpete. Narejeni surovi polpeti na pooljenem pekaču. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 15-20 manjših polpetov. SESTAVINE: – 300 g kuhane/pečene svinjine ( recimo od ostankov svinjske pečenke )– 3 jajca– 1 zajemalka jušne osnove– 2 zravnani žlici kisle smetane– dober ščep peteršilja– 2 stroka česna– 2 kosa…

Preberi več

Pečen krompirček s peteršiljem in česnom v prahu

Pečen krompirček na peki papirju. Pečen krompirček zraven puranjega mesa v smetanovi omaki z grahom. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– 1-2 čajni žlički česna v prahu ( kupiti se ga da v vseh večjih supermarketih )– dober ščep peteršilja– ščep soli, popra– 3-4 žlice olja OPIS…

Preberi več

Pomfri / ocvrti francoski krompirček

Olupljen in umit surov krompir. Narezan krompirček v ospredju. Zadaj posoda obložena s papirnatimi brisačkami in olje ki se segreva. Cvrenje krompirčka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 6-7 manjših krompirjev– olje za cvretje– sol OPIS PRIPRAVE:    Krompir olupimo, umijemo in narežemo na palčke debeline približno 7-8 mm. Takšne nato…

Preberi več

Pečen krompir z vijolično čebulo in rožmarinom

Kuhanje krompirja v soljeni vodi. Popečena čebula z rožmarinom na peki papirju. Dobro premešan, malce pokuhan krompir v pekaču. Pečen krompirček z naravnimi zrezki. V ozadju mešana solata s korenčkom in kalčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– 1 večja vijolična čebula– dober ščepec rožmarina– 4 žlice…

Preberi več

Kuhana polenta z maslom

Mleko in koruzni zdrob. Kuhanje polente. Dodajanje masla polenti. Kuhana polenta z omako iz ostankov svinjske pečenke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 350 g koruznega zdroba– 1 liter mleka– 0,5-0,7 litra vode ( odvisno od željene gostote polente )– 50 g masla– približno čajna žlička soli– majhen ščepec popra– po…

Preberi več

Omaka iz ostankov svinjske pečenke

Svinjska pečenka. ( začinjena kakor svninjska ribica, za katero recept najdete tukaj ) Pokuhavanje popražene čebule in narezanega mesa, po dodani jušni osnovi. Dodajanje zmešane vode z moko v omako. Omaka kot priloga k polenti. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 2 veliki čebuli– ostanki svinjske pečenke– 2-3 dcl jušne osnove…

Preberi več