Super pomaka za tortiljin čips, krekerje, takitose ali druge slane prigrizke. Lahko pa jo ohladite in jo uporabljate kot namaz za na kruh.
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut
Za 1 manjšo skodelico.
SESTAVINE:
– 1 čebula
– 2 žlici narezanega drobnjaka
– 90 g kremnega sira ( priporočam philadelphio)
– 100 g kisle smetane
– ščepec popra in soli
– 1 žlica masla
OPIS PRIPRAVE:
Maslo stopimo in na njem popečemo na drobne koščke narezano čebulo. Čebulo posolimo. Ko postane zlato rjave barve, jo odstavimo in ohladimo.
Ohlajeno zmešamo s preostalimi sestavinami.
Včeraj sem sprobala to omakico kot prilogo k pečenemu krompirčku in čevapom in prejela pohvale. Odlična omakica, pa še simpl je za narediti.
No, to je pa res lepo slišati 😉