Krompir, jajce, sol in kisla smetana. |
Narejeno testo. |
Prva linija svaljkov. |
Kuhani svaljki na cedilu. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 4 osebe.
SESTAVINE:
– 10 žlic pireja ( ki vam je ostal od prejšnega dne)
– 1 jajce
– 1 žlica kisle smetane
– 11 žlic moke
– ščepec soli
OPIS PRIPRAVE:
Vse sestavine skupaj zmešamo in pregnetemo da dobimo mehko testo. V primeru da pireja nimate, skuhajte krompir, ga olupite, takoj še vročega pretlačite in ohladite. (za takšno količino potrebujete približno 5 srednje velikih krompirjev)
Testo nato razdelite na tri dele. Vsak del posebej oblikujte v svaljek in ga nato potlačite na debeline polovice centimetra. Narežite ga na trakove debeline prav tako polovice centimetra in nežno položite v zavreto soljeno vodo. Ko priplavajo na vrh vode, jih takoj nežno odstranite, da se ne bodo razkuhali.
Takšne lahko postrežete k raznim omakam.
Dober tek!
Svaljki so odlični, jaz jih pripravljam tako kot ti, se vedno obnesejo zelo dobro.
S tem sem mislila na sestavine ne na obliko.
Oblika je zelo zanimiva.
lp
Me veseli, da ti je oblika všeč. Vbistvu sem se jo spomnila čisto mimogrede, pa se mi je zdela podobna svaljkom, zato sem jih tudi tako poimenovala. 🙂
Lp,
Ana
Tudi jaz delam take oblike,bom probala z kislo smetano,jaz dam košček masla.Včasih jih posipamo z mletim makom.
lp
Jelka
Jelka, s kislo smetano so takooo rahli. Res sprobaj, pa mi sporoči kako ti bodo všeč. 🙂
Lep pozdravček,
Ana