Anina kuhinja

Tatarska omaka

Tatarska omaka je primerna kot priloga k raznim ocvrtim jedem in prav tako k mnogo drugim jedem. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS TRAJANJA: 5 minut SESTAVINE: – 8 zvrhanih žlic majoneze – 1 zravnana žlica gorčice – 3 srednje velike kisle kumarice – 1/4 manjše čebule – 1 zelo majhen česen – 6 vejic (velikosti prb. 6…

Preberi več

Smetanova omaka s piščancem

Smetanova omaka s piščancem je odlična priloga za vse vrste krompirjevih jedi. Prav tako je zelo enostavna, hitro pripravljena in zanjo ne rabite veliko sestavin. Marinirano meso. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minutZa 2 osebi. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka– 4 žlice sončničnega olja – 200 ml smetane za kuhanje– ščepec soli, popra– 3 stroki česna– 1…

Preberi več

Pire krompir

Pire krompir je odlična jed, ki jo večinoma pripravimo kot prilogo k raznim mesnim jedem. Vanj lahko vmešamo razne sestavine, in ne moremo zgrešiti. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 manjših krompirjev– ščepec soli– 1 dcl mleka– 1 zvrhana žlica margarine OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z lupljenjem krompirja, ki ga…

Preberi več

Bučkina omaka s smetano

Danes imam za vas recept za slastno omako, pripravljeno iz bučk. Omaka se izvrstno poda k kakršnikoli obliki krompirja, mesa, ali rib. Z njo lahko zanimivo popestrite svojo jed. Upam da vam bo všeč. Na sliki bučkina omaka z pečenim krompirjem, tuno, svežim paradižnikom in korenčkom.                                                         Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Curryeva omaka s piščancem

    Curry [kári] je mešanica začimb. Pradomovina curryja je Indija. Curry sestavlja vsaj 12 do 15 sestavin, ponekod v Indiji zmešajo tudi do 36 sestavin. Osnovne sestavine so: kajenski poper, črni poper, nageljnove žbice, koriander, ingver, kurkuma,muškatni orešček, muškatni cvet, gorčica in pimenta. Moja omaka je vbistvu moja različica tipične indijske jedi s piščancem. Sama…

Preberi več