Anina kuhinja

Smetanova omaka z lososom in porom

Praženje pora in lososa.

 

Dodajanje smetane.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut

Za 2-3 osebe.

SESTAVINE:

–  1/2 srednje velikega lososovega fileja
–  1/2 manjšega pora
– 100-150 ml smetane za kuhanje
– ščepec soli in popra

OPIS PRIPRAVE:

Losos narežemo na kocke debeline približno enega centimetra. Por razdelimo na četrtine in razrežemo na trakove debeline 3 mm. V ponev zlijemo malce olja in popečemo por. Ko se por malce spusti dodamo lososa. Lososu ki postane motne barve dodamo smetano in ga začinimo. Malce ga pokuhamo še kakšno minutko in postrežemo.

Postrežemo ga k krompirju v oblicah ali krompirju pripravljenemu na kakršenkoli način.

Dober tek!