Pripravljeni šampinjoni. |
Namočen šampinjon v zmesi. |
Cvrtje šampinjonov. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 10 ocvrtih šampinjonov.
SESTAVINE:
– 3,5 žlice moke
– 1 jajce
– 3,5 žlice mleka
– ščepec soli in popra
– 1/2 vrečke pecilnega praška
– 10 malih šampinjonov
OPIS PRIPRAVE:
Vse sestavine dobro zmešamo v gosto zmes. Šampinjone operemo in jim odstranimo stebla. Izberemo čim manjše šampinjone, da znotraj ne bodo surovi potem, ko jih boste ocvrli.. Oprane posušimo na kuhinjski krpi.
V posodi segrejemo olje in vsak klobuček dobro namočimo v gosto zmes, ter ocvremo na srednji vročini. Ocvrte šampinjone položimo na papirnate brisačke, da le te vpijejo odvečno maščobo. Zraven postrežemo tatarsko omako ali pa jih ponudimo kot prilogo k raznim mesnim in krompirjevim jedem.
Dober tek!