Anina kuhinja

Ocvrti šampinjoni

Pripravljeni šampinjoni.

 

Namočen šampinjon v zmesi.

 

Cvrtje šampinjonov.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 10 ocvrtih šampinjonov.

SESTAVINE:

– 3,5 žlice moke
– 1 jajce
–  3,5 žlice mleka
– ščepec soli in popra
– 1/2 vrečke pecilnega praška
– 10 malih šampinjonov

OPIS PRIPRAVE:

Vse sestavine dobro zmešamo v gosto zmes. Šampinjone operemo in jim odstranimo stebla. Izberemo čim manjše šampinjone, da znotraj ne bodo surovi potem, ko jih boste ocvrli.. Oprane posušimo na kuhinjski krpi.
V posodi segrejemo olje in vsak klobuček dobro namočimo v gosto zmes, ter ocvremo na srednji vročini. Ocvrte šampinjone položimo na papirnate brisačke, da le te vpijejo odvečno maščobo. Zraven postrežemo tatarsko omako ali pa jih ponudimo kot prilogo k raznim mesnim in krompirjevim jedem.

Dober tek!