Anina kuhinja

Grahov pire

Narezan krompir.

 

Tlačenje krompirja.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 40 minut

Za 4-5 oseb.

SESTAVINE:

– 4-5 večjih krompirjev
– 2 čajni žlički soli
– 150 g graha iz konzerve
– 10 žlic mleka
– 1 zvrhana žlica masla

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo in narežemo na koščke debeline slabega centimetra. Prelijemo jih z vodo, ki jo ososlimo. Krompir zavremo in nato zmanjšamo temperaturo na srednjo, ter ga kuhamo kakšne 30 minut. Po tem času ga odlijemo in mu dodamo mleko, maslo ter opran grah iz konzerve. Vse skupaj dobro pretlačimo in po potrebi dosolimo.

Dober tek!

Komentarji

  1. Živjo! 🙂

    Oprosti za pozen odgovor. Imaš prav, to je super način za tihotapljenje graha, saj se v kombinaciji s krompirjem njegov izrazit okus lepo skrije. 🙂

Komentarja ni mogoče oddati.