Anina kuhinja

Pečeni melancani s paradižnikovo omako in sirom

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za manjši pekač. Za 4-5 prilog.

SESTAVINE:

  • ščepec soli in popra
  • 4 pesti sira
  • 200 ml zmletih pelatov
  • 1 čajna žlička paradižnikove mezge
  • dober ščep sladke paprike v prahu
  • 1 večji melancan
  • 1 žlička bazilike
  • 2 žlici olivnega olja

OPIS PRIPRAVE:

Pelate zavremo in začinimo s poprom, papriko v prahu, soljo, ter baziliko in paradižnikovo mezgo.

Pekač premažemo z oljom in ga obložimo s kolobarji od melancanov. Potresemo jih s soljo. Prekrijemo s polovico pelatov.

Dodamo 1 pest sira in postopek ponovimo. Po vrhu potresemo še ves preostali sir.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 30 minut. Če se na vrhu sir preveč zapeče ga pokrijemo s folijo.

Jed priporočam zraven raznih mesnih in krompirjevih jedi.

Dober tek!