Anina kuhinja

Dunajski zrezki

Dunajski zrezki so ena izmed najbolj znanih jedi dunajske kuhinje. Toda znani niso samo na Dunaju, temveč tudi po drugih evropskih državah, ter prav tako v Sloveniji. Dunajski zrezki so v originalu telečji, toda se pripravljajo tudi z puranovim mesom. Krožniki z moko, drobtinami in zžvrkljanimi jajci. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi….

Preberi več

Pariški zrezki

Pariški zrezki so fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja in tudi k drugim jedem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 večja zrezka ( telečja ali puranova )– ščepec popra, soli– 1 strok česna– 0,5 – 1 l olja ali  okrog 300-400 g rastlinske masti ( v rastlinski masti dobi…

Preberi več

Jota

Jota je jed iz kislega zelja, ki vam lahko malce popestri vaše jedilnike. Če pa ste ljubitelji kislega zelja morate ta recept ‘nujno’ poskusiti. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 1/2 kg kislega zelja – 20 dag kuhane slanine– ščepec soli, popra– 4 žlice paprike v prahu– 3 večje lovorjeve liste–…

Preberi več

Pica

   Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…

Preberi več