ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure
Za 1 ramekin/skodelico. Za 1 osebo.
SESTAVINE:
- 8 žlic mleka
- 100 g moke
- 1/4 kocke kvasa
- 1 pest sira
- 2 žlici smetane
- 1 piščančji zrezek
- ščepec soli in sladkorja
- 1 žlica currya
OPIS PRIPRAVE:
Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.
V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.
Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.
Testo pustimo počivati kakšne pol ure, nato pa ga razdelimo na tri dele.
Piščančje meso začinimo s soljo, poprom in curryem. Popečemo ga na olju. Popečenega odložimo na kuhinjsko desko in ga narežemo na drobne koščke.
Skodelico namastimo in nadevamo s prvo plastjo testa, ki smo ga z rokami oblikovali v krogec. Na testo dodamo malce smetane, currya in nato dodamo eno tretjino piščančjih kock. Vse skupaj pokrijemo s sirom.
Postopek ponovimo dvakrat. Le da zadnjikrat spustimo smetano, saj bo to končna plast.
Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.
Dober tek!
Živjo. Super recept. Mi lahko morda le pomagaš kje se lahko dobijo takšne skodelice? Hvala.
Živjo 🙂
Hvala. 😉
Te skodelice ali ramekine, lahko kupiš v Mullerju v Ljubljani, kjer imajo oddelek s kuhinjskimi zadevicami.Menda pa jih prodajajo tudi v Leclercu. 🙂
Lep pozdravček,
Ana
Zivjo! Mmm…zgleda okusno. Mogoče neumno vprašanje. Kakšen kari uporabljaš v tem receptu in tudi v drugih, ker mi tale uganka s karijem ni glih jasna. :O
Lp,
Lucija
Živjo Lucija 😉
Sem vesela, da ti je recept všeč. 🙂
Tukaj uporabljam curry od Kotanyi. Najboljši so kakšni iz tujine, ampak če drugega ni je tudi ta ok. 🙂
Lep pozdravček,
Ana