Anina kuhinja

Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko

Narejen nadev za tortilje. Polnjenje tortilj. Dodajanje sira na polnjene tortilje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 5 manjših tortilj. SESTAVINE: -4 žlice sončničnega olja-5 tortilj– približno 350 g piščančjega mesa– 1 rdeča paprika– 3 manjše čebule– 3-4 pesti naribanega sira-6 žličk naribanega parmezana– ščepec soli, popra, paprike v prahu OPIS PRIPRAVE:    Najprej na…

Preberi več

Testenine s pelati in piščancem

Testenine s pelati in piščancem Piščanec v marinadi. Pripravljena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500g testenin– 500g pelatov ( paradižnikov pire )– 3 piščančji zrerzki– 3-4 stroki česna– 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka -1-2 žlici moke– ščepec bazilike, soli, popra, sladkorja– 2 polni čajni žlički paprike…

Preberi več

Polpeti z govejim mesom

Polpeti z govejim mesom so idealna jed, kadar vam iz juhe ostane kakšen košček govejega mesa. Pripravljena zmes za polpete. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 30- 40 minut Za 10-15 polpet. ( odvisno od debeline polpet ) SESTAVINE: -prb. 200 g kuhanega govejega mesa– 60 g  kruha ( 2 manjši štručki )– 1 jajce– 1-2 stroka česna– ščepec…

Preberi več

Naravni puranji zrezki

Naravni puranji zrezki so zelo enostavni za pripravo in prav tako primerni kot priloga k veliko različnim jedem. Puranovi zrezki v marinadi. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za dve osebi. SESTAVINE: – 2 puranja zrezka– 2-3 stroki česna– ščepec soli, popra– 4-5 žlic sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa, ki ga najprej…

Preberi več

Gong bao piščanec

Gong bao piščanec je kitajska jed, ki je sicer precej zapletena toda zelo okusna. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE 45 minut BISTVENE SESTAVINE: – 2-3 Piščančji fileji (prsa)– 2 stroka česna– Posušeni rdeči čiliji– Sečuanski poper– ½ čebule– manjši Por– 1 paprika– 1 korenček– 1 ½ čajna žlička ingverja– Nesoljeni praženiarašidi– Arašidovo olje SESTAVINE ZA MARINADO: –…

Preberi več

Pečene sezamove blazinice s piščancem

Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja! Marinirano piščančje meso. Potlačen krompir z maslom. Moka z jajci in soljo ter sladkorjem. Krompirjevo testo. Nepečene blazinice v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2 uriZa 9 blazinic. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka – 300 g moke– 2 jajca– 4 srednje veliki krompirji– 100 g…

Preberi več

Testenine s pršutom in kislo smetano

Testenine s pršutom so enostavno pripravljena in odlična jed. Veliko zabave pri kuhanju. Praženje pršuta. Končana omaka, pripravljena na testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minutZa 4 osebe. SESTAVINE: – 3-4 žlice sončničnega olja– 150 g narezanega pršuta– 70 g ribanega sira ( najboljši je kupljeni naribani sir, ker je v njem več različnih vrst sira)–…

Preberi več

Domača goveja juha

  ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 ure Za 6-7 oseb. SESTAVINE: -500 g govejega mesa (sama uporabljam goveje pleče) – 2 krhki goveji kosti – 2 korenčka – polovica manjše zelene in rumene kolerabe – manjši kos stebelne zelene – par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona – listek luštreka – malce muškatnega oreščka – 1…

Preberi več

Dunajski zrezki

Dunajski zrezki so ena izmed najbolj znanih jedi dunajske kuhinje. Toda znani niso samo na Dunaju, temveč tudi po drugih evropskih državah, ter prav tako v Sloveniji. Dunajski zrezki so v originalu telečji, toda se pripravljajo tudi z puranovim mesom. Krožniki z moko, drobtinami in zžvrkljanimi jajci. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi….

Preberi več

Pariški zrezki

Pariški zrezki so fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja in tudi k drugim jedem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 večja zrezka ( telečja ali puranova )– ščepec popra, soli– 1 strok česna– 0,5 – 1 l olja ali  okrog 300-400 g rastlinske masti ( v rastlinski masti dobi…

Preberi več