Anina kuhinja

Zloženka iz kvašenega testa s kislo smetano in piščancem

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 1 skodelico – za 1 osebo.

SESTAVINE:

  • ščepec peteršilja
  • 2 žlice olja
  • 8 žlic mleka
  • 100 g moke
  • 1/4 kocke kvasa
  • 1 pest sira
  • 1 piščančji zrezek
  • ščepec soli in sladkorja
  • 3 žličke kisle smetane

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo pustimo počivati kakšne pol ure, nato pa ga razdelimo na tri dele.
Piščanca začinimo s soljo in poprom, ter popečemo na ponvi in popečenega razrežemo na manjše kocke.

Skodelico namastimo in nadevamo s prvo plastjo testa, ki smo ga z rokami oblikovali v krogec. Na testo namažemo žličko kisle smetane, dodamo tretjino mesa

in tretjino sira, ter ščepec peteršilja. Postopek ponovimo dvakrat. Vrh pite zaključimo s piščancem in sirom.

Vse skupaj položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.

Dober tek!