Anina kuhinja

Kaneloni s piščančjim mesom in kislo smetano

ZAHTEVNOST: 2/5

Za približno 4 kanelone.

SESTAVINE za palačinke:
– ščepec soli in popra
– 1 jajce
– 3 žlice olja
– 70 g moke
– 180 ml mleka

Sestavine za nadev:
– 1-2 večja piščančja zrezka
– 5-7 žlic naribange sira
– 2 žlici kisle smetane
– ščepec soli in popra

-2 jajca
– 8 žlic moke
– 8 žlic drobtin

– olje za cvretje

OPIS PRIPRAVE:
V posodo stremo jajce, dodamo moko, mleko, sol, poper in olje. Vse to dobro zmiksamo, da ne nastanejo grudice. Ker smo olje dodali v maso, nam ga ni potrebno dodajati na ponev preden nanjo zlijemo maso za palačinke.
V manjšo ponev zlijemo 1 srednjo veliko zajemalko mase. Na eni strani jo pečemo na temperaturi 8/9 toliko časa da zmes ne zgleda več tekoča in se ne sveti več temveč postane motna oziroma pečena. Nato jo obrnemo za par sekund, toliko da se ji na drugi strani naredi kakšna zapečena pikica. Takšne odstranimo na krožnik. Postopek ponavljajte toliko časa da vam zmanjka zmesi.
Ko so palačinke pečene se lotimo nadeva. Meso posolimo in popopramo, ter narežemo na čimbolj drobne koščke, saj bodo tako hitreje lepo zapečeni.Pečene odstavimo in ohladimo.

Spodnji del palačinke nadevamo z malce sira, kisle smetane in nato s pripravljenim mesom.

Spodnji del palačinke zapognemo proti zgornjemu.

Nato zapognemo še oba krajna dela palačine in jo zrolamo v rolado.

Kanelon nato povaljamo v moko, jajce in nazadnje še v drobtine. Postopek po želji ponovimo, da bo skorja debelejša.

V ponvi segrejemo olje in kanelon na njem ocvremo. Cvremo ga toliko časa da postane skorja zlato rjave barve.

V primeru da vam zvijanje kanelonov ne gre, si lahko več slik zvijanja pogledate tukaj.

Dober tek!