Anina kuhinja

Enostavna cvetačina musaka v skodelici

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 80 minut

Za 1 osebo. Za eno malo skledico.

SESTAVINE:

– 1 krompir
– 1 dobra pest cvetače
– 1 malo jajce
– 0,3-0,4 dcl jušne osnove (ali voda zmešana z jušno kocko)
– 40 ml smetane za kuhanje
– 4 žlice mleka
– 1/2 čajne žličke soli
– ščepec popra
– 2-3 žlice sira

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo in naribamo na debelino 1 mm.

Cvetačo prav tako narežemo na manjše koščke. V posodici dobro zmešamo jajce, smetano, mleko, sol in poper. Skledico namastimo z oljem. Na dno  položimo približno 6 krompirjevih rezin, čeznje naložimo polovico cvetače.

Postopek ponovimo in a vrh položimo še eno plast krompirja. Vse skupaj zalijemo s pripravljeno zmesjo in juho, ter po vrhu potresemo sir.

Skodelico pustimo 10 minut da tekočina steče med sloje in če tekočina ni napolnjena do vrha skodelice dodamo še preostalo tekočino ali pa prilijemo mleko. Torej tekočina mora prekrivati celo skodelico.
Pečico segrejemo na 200 stopinj in musako položimo v pečico za 1 uro. Najbolje da skodelice ali pekače ne obložite tako na polno, kakor sem jih jaz, ker zna potem tekočina polzeti ven iz skodelic. Če pa jih že, pod njimi podstavite folijo.

Dober tek!

Komentarji

  1. Živjo Monika 😉

    Uporabljam te čisto standardne ramekine ali pa tiste, ki so malce širši in nižji od klasičnih. Vendar imajo konec koncev praktično enako prostornino, tako da bi vsi recepti z ramekini pasali v obe varianti. Lahko pa ti še zmerim premer, če bi želela?

Komentarja ni mogoče oddati.