Anina kuhinja

Sirova zloženka iz slanega kvašenega testa s kečapom

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura – skupaj z vzhajanjem

Za 1 skodelico – 1 osebo.

SESTAVINE:

  • 3 žlice olja
  • 100 g moke
  • 2 žlici kečapa
  • 1/5 kocke kvasa
  • 1 žlica olja
  • 4 rezine sira
  • dober ščep origana
  • mali ščepec soli in sladkorja
  • 30-40 g mleka

OPIS PRIPRAVE:

Moko stresemo v posodo in na sredini izdolbemo luknjo. Ob robu potresemo sol. V sredino vlijemo olje.

V manjšo posodo zlijemo mleko in ga pogrejemo da postane toplo. Vmešamo mu sladkor in vanj nadrobimo kvas. Posodo pokrijemo in počakamo 10 minut da kvas vzide.

Po tem času s kuhalnico na sredino moke počasi vmešamo vzhajan kvas. Kvas ne sme priti v stik s soljo,zato je sol na robu. Kvas vmešavamo od sredine proti robu. Ko sestavine grobo vmešamo, jih stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Če je testo pretrdo dodamo še malo vode. Če pa se prijema pa še malo moke.

Testo pustimo vzhajato pol ure. Po tem času ga razdelimo na tri dele. Skodelico namastimo. En kos testa z rokami oblikujemo v krogec in ga položimo na dno skodelice.

Testo premažemo s kečapom, mu dodamo sir, origano.

Postopek ponovimo še dvakrat. Na vrhu morate imeti plast kečapa s sirom in origanom.

Skodelico nato položite v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut.

Dober tek!