Najbrž ste upali, da bom že nehala s temi bučkami ampak jaz še vedno vztrajam, prav tako kot vztraja moja bučka na vrtu. Tako imam za vas še en recept, ali bolje, eno luštno idejo.
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30minut
Za 2-3 osebe.
SESTAVINE:
– 1 mala bučka (če je bučka večja, ji odstranite srednji mehak del s peškami in jo olupite)
– 1 jajce
– 2 pesti drobtin
– 2 pesti moke
– 3-4 dcl olja
– tatarska omaka (recept zanjo tukaj)
– kruh
OPIS PRIPRAVE:
Najprej si pripravite tatarsko omako in jo položite v hladilnik.
Nadaljujte z bučkami. Če imate malo bučko, jo ne rabite lupiti ampak jo le narežete na kolobarje debeline polovice centimetra. Če pa je vaša bučka ali kar buča večja, potem jo olupite, razpolovite in ji odrežite srednji mehak del s peškami. Takšno potem narežete na pol centimetra debele rezine.
V treh krožnikih pripravite, moko, drobtine in stepena jajca.
Rezine nato najprej povaljajte po moki,
nato jajcu
in nazadnje po drobtinah.
Tako pripravljene bučke nato ocvrete v vročem olju. Cvrite jih na vročini 8/9, da ne boste drobtin zažgali in imeli na koncu surovo bučko.
Tako ocvrte bučke položimo na papirnate brisačke, da le te vpijejo odvečno maščobo.
Sama sem si jih pripravila tako, da sem narezala kruh. Ga premazala s tatarsko omako in nanj naložila bučke. Mnjam!
P.s: če se boste spraševali od kje mi take debele drobtine. So domače, pretepene z valjarjem, hehe 🙂
Dober tek! 😉
Zelo dobro Ana!Bučke imam zelo rada,večkrat jih nadevam z raznimi nadevi.
lp Jelka
Tudi jaz jih obožujem. 🙂 In nadevane so odlične. 🙂