Anina kuhinja

Solatni krožnik s feta sirom in trdo kuhanimi jajci

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 1 osebo.

SESTAVINE:

– 1-2 jajca
– 1/3 zelene solate
– 1-2 paradižnika
-50- 60 g feta sira
– 2-3 žlice kisa in olja
– ščepec soli in popra

OPIS PRIPRAVE:

Jajce kuhamo v vodi deset minut. V še nezavrelo vodo dodamo ščepec kisa in soli, da se bo jajce lepše olupilo in ne bo počilo. Kuhano jajce olupimo in ohladimo. Solato operemo in natrebimo. Paradižnik narežemo na poljubne koščke.

Prav tako narežemo feta sir na čimmanjše koščke. Ohlajena jajčka razrežemo na četrtine in nato vse sestavine lepo razporedimo po krožniku. Po vrhu jih prelijemo s kisom in oljem, ter potresemo s soljo in poprom.

Dober tek!