Kremna polenta in paradižnikova omaka

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine za polento:
400 ml mleka
40-50 ml sladke smetane
100 gramov Malinca koruznega zdroba
1/2 čajne žličke soli

Sestavine za omako:
1 čebula
3 paradižniki
100 ml paradižnikovih mletih pelatov
1 rdeča paprika
1 vejica zelene
1 strok česna
1-2 žlici Malinca javorjevega sirupa
1/2 čajne žličke soli
vejica peteršilja
1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
bel poper po okusu

Postopek:

Natisni

Čebulo, zeleno, česen, paradižnik in papriko narežemo na drobno.

Čebulo popražimo s ščepom soli, da se spusti in nato dodamo zeleno, česen in papriko. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo vse preostale sestavine. Zalijemo z 200 ml vode in pokrijemo. Na srednjem ognju kuhamo 20-30 minut.

Mleko solimo in zavremo. V mleko zakuhamo koruzni zdrob in ga kuhamo nekaj minut. Na koncu mu vmešamo smetano.

Omako delno zmiksamo s paličnim mešalnikom in serviramo skupaj s polento.

Kremna polenta in paradižnikova omaka je jed iz mojega otroštva, ki jo je redno kuhala moja mami. Otroci smo jo oboževali. Seveda smo polento in omako zmešali v kašo – vsaj tako smo ji rekli mi.

Tudi moja malčka jo imata zelo rada in vbistvu je izjemno zdrava, zato jo rada večkrat pripravim. Mogoče komu od vas recept pride prav.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]