Sestavine:
150 ml jabolčne kaše (ali tekočega navadnega jogurta)
250 gramov fine skute
250 gramov polnozrnate moke (ali navadne ali pirine)
1 žlica vinskega kamna ali pecilnega praška
1/3 čajne žličke cimeta
2 polni žlici medu
160 ml vode z mehurčki
3 žlice limoninega soka
limonina lupinica ene bio limone
3-4 žlice svetlih rozin (ali temnih rozin ali brusnic)
2 žlici ruma (ali rumovo aromo)
sladkor v prahu
olje za cvrtje
Dodatno opcijsko:
2-3 žlice grobo narezanih orehov
Postopek:
NatisniLimonin sok zmešamo s 50 ml tople vode in vanj namočimo rozine.
Skuto, jabolčno kašo premešamo. Dodamo rum in limonino lupinico, vodo z mehurčki in med. Na koncu vmešamo premešano moko z vinskim kamnom, soljo in cimetom. Vmešamo še rozine, ki smo jih odcedili.
Zmes pustimo stati 30 minut, nato pa s čajno žličko v vroče olje dajemo testo in ga ocvremo. Miške polagamo na papirnate brisačke in jih posladakmo s sladkorjem v prahu.