Anina kuhinja

Polnozrnate skutne miške brez jajc

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 20-30 mišk

Sestavine:

150 ml jabolčne kaše (ali tekočega navadnega jogurta)
250 gramov fine skute
250 gramov polnozrnate moke (ali navadne ali pirine)
1 žlica vinskega kamna ali pecilnega praška
1/3 čajne žličke cimeta
2 polni žlici medu
160 ml vode z mehurčki
3 žlice limoninega soka
limonina lupinica ene bio limone
3-4 žlice svetlih rozin (ali temnih rozin ali brusnic)
2 žlici ruma (ali rumovo aromo)
sladkor v prahu
olje za cvrtje

Dodatno opcijsko:
2-3 žlice grobo narezanih orehov

Postopek:

Natisni

Limonin sok zmešamo s 50 ml tople vode in vanj namočimo rozine.

Skuto, jabolčno kašo premešamo. Dodamo rum in limonino lupinico, vodo z mehurčki in med. Na koncu vmešamo premešano moko z vinskim kamnom, soljo in cimetom. Vmešamo še rozine, ki smo jih odcedili.

Zmes pustimo stati 30 minut, nato pa s čajno žličko v vroče olje dajemo testo in ga ocvremo. Miške polagamo na papirnate brisačke in jih posladakmo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.