Anina kuhinja

Preprosto kislo zelje v omaki

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

400 gramov kislega zelja
1 Kotanyi lovorjev list
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
1/7 čajne žličke Kotanyi belega popra
300-400 ml vode
1 polna čajna žlička moke (navadne ali pirine) + 100 ml vode
1/2 čajne žličke soli – po okusu

Postopek:

Natisni

Zelje speremo z vročo vodo, da dosežemo željeno kislost.

Skupaj z vsemi sestavinami dodamo v ponev ali posodo, ter na nežnem ognju kuhamo 30-40 minut.

Moko zmešamo z vodo in vmešamo k zelju. Kuhamo, da se zgosti. Po okusu dosolimo in postrežemo.

 

 

Preprosto kislo zelje v omaki, je odlična priloga k raznim jedem. Super paše k žgancem, kranjski klobasi, kašnati klobasi, pečenemu krompirju…

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.