Anina kuhinja

Ekspresen golaž s korenjem in mesom iz juhe

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

500 gramov kuhanega govejega mesa iz goveje juhe
1-2 kuhana korenčka iz juhe
1-2 sveža korenčka
2 čebuli
1 strok česna
1-2 lovorjeva lista
1 dcl rdečega vina
500-700 ml juhe ali vode
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
poper po okusu
1 zvrhana žlica moke
1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
Schaer brezglutenski kruh (ali navadni)

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Kuhano in surovo korenje narežemo na tanjše kolobarje.Meso narežemo na večje koščke.

V ponvi ali posodi na srednjem ognju počasi pražimo čebulo. Malo jo posolimo in jo pražimo da se zelo spusti. Takrat dodamo surovo korenje in pražimo da se na delih malo obarva.

Dodamo meso, in ga na najvišji temperaturi zapečemo, da na določenih delih porjavi. Zalijemo z vinom in juho. Dodamo lovorjev list, česen, sol in poper in kuhan narezan korenček. Pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo nadaljnih 20-30 minut.

V dcl vode zmešamo moko in mezgo in vmešamo v golaž, da ga zgostimo. Kuhamo nekaj minut, po okusu dosolimo in postrežemo zraven kruha, testenin, krompirjevih ali riževih prilog.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.