Če še nimate ideje za večerjo so teli kruhki odlična izbira. Za 2-4 osebe. Odvisno od lakote 😉 Čas priprave: 30 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 1 francoska štruca (v mojem primeru je bil domač kruh) – 4 stroki česna – slaba pest peteršilja – 5-7 žlic olivnega olja – 10-15 rezin mocarele za…
Enostavni cvetoči kruhek z mocarelo, čebulico in čiljem
Okej tele slastni kruhki so trenutno moja najljubša jed. Poleg tega da so strašno enostavni za pripraviti in neverjetno hrustljavo slastni, so povrhu vsega še izjemno simpatični, srčkani. 🙂 Če ste sami potem so štručke super izbira. Če pa vas je veliko kupite kilogramski kruh (sestavine povečajte za 5-6x), ga dobro nadevajte in pečite mogoče…
Quesadille / tortilje z govedino, hrenovo omako in špinačo
Odkar sem na svojem, so nedeljska kosila z mojo celotno družino postala že skoraj običaj. In če domov ne odnesem mesa iz juhe, pa gotovo nesem domov meso od pečenke. Tako sem postala pravi ekspert v iznajdljivosti s takim mesom. Sama ne maram jesti vedno znova iste jedi, sploh pa ker moja domišlija v zvezi…
Hrustljava pica s karamelizirano čebulo, gorgonzolo, mocarelo in drobnjakom
Za 4 osebe. Čas priprave: 45 minut (skupaj s peko, dela je zelo malo) Sestavine: – 1 listnato testo – 3 večje čebule – 3 žlice balzamičnega kisa – 2 žlici rjavega sladkorja – 1 čajna žlička soli – ščepec popra – 1 žlica gorgonzole – 2 pesti naribane mocarele – drobnjak Opis priprave: Čebulo…
Sendviči s kislim zeljem, gorčico, suho salamo in krompirčkom
Kdo pravi da kislo zelje ne more biti zabavno? Ti sendviči bi zagotovo prepričali tudi sovražnike kislega zelja, prisežem. 😉 Čas priprave: 30 minut Za dva sendviča. Potem pa odvisno koliko ste lačni. 😉 Sestavine: – 2 štručki – 2 manjši pesti kislega zelja – 1/2 manjše čebulice – 8-10 rezin suhe salame – 2…
Zeliščna pomaka s česnom
Na dekliščini moje priženjene sestrice smo se zmenile da vsaka povabljenka prinese nekaj spečenega ali pripravljenega za prigrizniti. In neko dekle je prineslo narezano korenje in zraven super super pomakico. Ker se mi zdi to res luštna ideja, sem se odločila, da jo delim z vami. Pomaka, ki vam jo predstavljam jaz, je sicer drugačna…
Ocvrte / pohane marele
Gobice, gobice. Sama sicer nisem velika ljubiteljica, vendar obožujem ocvrte marele. Na splošno obožujem vse kar je ocvrto. :/ Ko sem bila manjša in sem bila res strastna sovražnica gob, so me doma vedno znali pretentati s tem, da so me prepričali, da so to dunajski zrezki. In večinoma jim je uspelo. 🙂 S časom…
Male tortice s češnjevimi paradižniki, mocarelo in rukolo
Mogoče zato, ker sem sama res majhna, ali pa zato ker sem enostavno obsedena s kuhanjem, vendar obožujem vse jedi v majhnih različicah. Prav zato sem si kupila te majhne pekače za pite ali tortice, kakor jim pravim jaz. Prav lahko bi z vsemi temi sestavinami olajšala vse skupaj in jih spravila na en pekač…
Pita z oranžnimi paradižniki, šunko, mocarelo in pinjolami
Sama sem popolnoma obsedena s paradižniki. Te so poleg krompirja edina hrana, ki se je nikakor ne morem naveličati. In to leto sem poleg navadnega in češnjevega na svojem vrtu posadila tudi oranžnega. Okus mi osebno ni toliko všeč kot pri rdečem, ker se mi zdi bolj nežen in nevtralen. Sama imam rada močen okus…
Topli sendviči s šunko in sirom
ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 5-7 minut Za 2 sendviča. SESTAVINE: – 4 kosi kruha – 10 rezin šunke – 3-4 rezine sira – 1 žlica margarine – 1 žlica kečapa OPIS PRIPRAVE: Rezino, ki jo bomo položili na dno sendviča premažemo z margarino ali maslom. Zgornjo rezino premažemo s kečapom….