Anina kuhinja

Enostavni cvetoči kruhek z mocarelo, čebulico in čiljem

Okej tele slastni kruhki so trenutno moja najljubša jed. Poleg tega da so strašno enostavni za pripraviti in neverjetno hrustljavo slastni, so povrhu vsega še izjemno simpatični, srčkani. 🙂 Če ste sami potem so štručke super izbira. Če pa vas je veliko kupite kilogramski kruh (sestavine povečajte za 5-6x), ga dobro nadevajte in pečite mogoče…

Preberi več

Quesadille / tortilje z govedino, hrenovo omako in špinačo

Odkar sem na svojem, so nedeljska kosila z mojo celotno družino postala že skoraj običaj. In če domov ne odnesem mesa iz juhe, pa gotovo nesem domov meso od pečenke. Tako sem postala pravi ekspert v iznajdljivosti s takim mesom. Sama ne maram jesti vedno znova iste jedi, sploh pa ker moja domišlija v zvezi…

Preberi več

Hrustljava pica s karamelizirano čebulo, gorgonzolo, mocarelo in drobnjakom

Za 4 osebe. Čas priprave: 45 minut (skupaj s peko, dela je zelo malo) Sestavine: – 1 listnato testo – 3 večje čebule – 3 žlice balzamičnega kisa – 2 žlici rjavega sladkorja – 1 čajna žlička soli – ščepec popra – 1 žlica gorgonzole – 2 pesti naribane mocarele – drobnjak Opis priprave: Čebulo…

Preberi več

Sendviči s kislim zeljem, gorčico, suho salamo in krompirčkom

Kdo pravi da kislo zelje ne more biti zabavno? Ti sendviči bi zagotovo prepričali tudi sovražnike kislega zelja, prisežem. 😉 Čas priprave: 30 minut Za dva sendviča. Potem pa odvisno koliko ste lačni. 😉 Sestavine: – 2 štručki – 2 manjši pesti kislega zelja – 1/2 manjše čebulice – 8-10 rezin suhe salame – 2…

Preberi več

Zeliščna pomaka s česnom

Na dekliščini moje priženjene sestrice smo se zmenile da vsaka povabljenka prinese nekaj spečenega ali pripravljenega za prigrizniti. In neko dekle je prineslo narezano korenje in zraven super super pomakico. Ker se mi zdi to res luštna ideja, sem se odločila, da jo delim z vami. Pomaka, ki vam jo predstavljam jaz, je sicer drugačna…

Preberi več

Pita z oranžnimi paradižniki, šunko, mocarelo in pinjolami

Sama sem popolnoma obsedena s paradižniki. Te so poleg krompirja edina hrana, ki se je nikakor ne morem naveličati. In to leto sem poleg navadnega in češnjevega na svojem vrtu posadila tudi oranžnega. Okus mi osebno ni toliko všeč kot pri rdečem, ker se mi zdi bolj nežen in nevtralen. Sama imam rada močen okus…

Preberi več