Sestavine:
- 8 piščančjih hrenovk
- 275 gramov razvaljanega listnatega testa
- 6 zvrhanih žlic gorčice
- 1 čajna žlička mletih črnih tartufov
- 1 čajna žlička olja z okusom črnega tartufa
- mešanica začimb: majaron, rožmarin, črni poper in timijan
- 1 jajce
Postopek:
NatisniHrenovke operemo, osušimo in razpolovimo. Gorčico zmešamo z mletimi črnimi tartufi in oljem z okusom tartufa.
Testo razdelimo na 16 kosov in vsak kos malo premažemo s pripravljeno gorčico.
Na testo položimo polovico hrenovke in zvijemo. Postopek ponavljamo dokler ne zmanjka sestavin.
Hrenovke v testu razporedimo na pekač obložen s papirjem za peko in oblikujemo venček. Venček premažemo s stepenim jajcem in potresemo z mešanico začimb.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah, 25 minut. Nato odstranimo in postrežemo s preostalo gorčično tartufno omako ali omako po želji.