Sestavine:
- 2 večje polnozrnate pšenične tortilje
- 3 pesti na majhne kocke narezane muškatne buče – brez lupine
- 6-8 šampinjonov
- 1 pest rdečega fižola
- 2 žlici grškega jogurta
- 1 pest naribane topljive mocarele
- sol in poper po okusu
- 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
- vejica svežega peteršilja
- 3 -5 žlic olivnega olja
Postopek:
Natisni- Muškatno bučo in narezane šampinjone zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo in poprom, ter sladko papriko. Vsebino stresemo na pekač obložen s papirjem za peko in položimo v pečico segreto na 200 stopinj za 30 minut.
- Med peko občasno zelenjavo premešamo.
- Tortilje položimo na večjo segreto (srednja temperatura) ponev. Premažemo jo z žlico grškega jogurta, potresemo nariban sir in na spodnjo polovico dodamo pečeno zelenjavo, ter fižol. Vse skupaj potresemo še s svežim peteršiljem in počakamo da se sir stopi. Takrat tortiljo zapognemo čez nadev in jo preložimo na desko.
- Spečeno quesadiilo zrežemo na tretjine in postopek ponovimo, ter tortilje čimpreje postrežemo.