Anina kuhinja

Ekspresen pain au chocolat iz 3 sestavin

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 6 kosov

Sestavine:

1 zavitek zvaljanega listnatega testa
3 pesti temno čokoladnih kapljic
mleko ali stepeno jajce za premaz
150 gramov temne čokolade za obliv

Postopek:

Natisni

Listnato testo nadevano s čokoladnimi kapljicami. Spodnjo tretjino testa zapognemo čez kapljice in nato testo le “zrolamo” do konca.

Takšnega zrežemo na 6 enakih delov in premažemo z mlekom. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za nekih 25 minut da se zlato rjavo obarvajo. Če po tem času barva še ni prava pustimo še kakšno minuto dlje. V kolikor imamo kombinirano parno pečico med peko vklopimo drugo stopnjo pare – ta bo poskrbela za res sočno testo. Če parne pečice nimamo, na dno položimo ognjevaren kozarec z vodo. Ni isto, vseeno pa malo pomaga.

Takšne ohladimo nato pa okrasimo s stopljeno čokolado. Počakamo da se strdi, nato pa postrežemo.

Ekspresen pain au chocolat sem pripravila s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.