Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
3 pesti temno čokoladnih kapljic
mleko ali stepeno jajce za premaz
150 gramov temne čokolade za obliv
Postopek:
NatisniListnato testo nadevano s čokoladnimi kapljicami. Spodnjo tretjino testa zapognemo čez kapljice in nato testo le “zrolamo” do konca.
Takšnega zrežemo na 6 enakih delov in premažemo z mlekom. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za nekih 25 minut da se zlato rjavo obarvajo. Če po tem času barva še ni prava pustimo še kakšno minuto dlje. V kolikor imamo kombinirano parno pečico med peko vklopimo drugo stopnjo pare – ta bo poskrbela za res sočno testo. Če parne pečice nimamo, na dno položimo ognjevaren kozarec z vodo. Ni isto, vseeno pa malo pomaga.
Takšne ohladimo nato pa okrasimo s stopljeno čokolado. Počakamo da se strdi, nato pa postrežemo.
Ekspresen pain au chocolat sem pripravila s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.