Sestavine:
Sestavine za gužvaro:
3 jajca
800 gramov kremnega sira ali mascarpone sira
3 zlice sladkorja v prahu
300 gramov pistacijinega namaza
4 žlice limoninega soka
Limonina lupinica ene bio limone
4 lističi vlečenega testa
Sestavine za preliv:
280 gramov bele čokolade
100 ml sladke smetane
200 gramov pistacijinega namaza
100 gramov praženih nesoljenih pistacij
Postopek:
NatisniJajca zmešamo s sladkorjem. Dodamo vse ostale sestavine (razen testa) in zmešamo v enotno zmes.
Pekač namastimo. Na dno vlijemo toliko zmesi da ravno pokrije dno.
Dele vlečenega testa trgamo, mečkamo in dobro pomočimo v kremasto zmes. Odlagamo na pekač dokler testa in zmesi ne zmanjka. Pekač položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 30 minut. Takrat pečico ugasnemo in pripremo. Gužvaro pustimo v pečici da se počasi ohladi. Ohlajeno položimo v hladilnik in tam dodobra ohladimo. Vsaj nekih 2-3 ur.
Po tem času zavremo sladko smetano. Zavreto odstavimo in vanjo dodamo belo čokolado. Počakamo 5 minut nato pa premešamo v enotno zmes. Prelijemo čez ohlajeno gužvaro.
Pistacijin namaz dodamo s kozarčkom vred v vročo vodo. Počakamo 15 minut da postane tekoč, nago pa ga prelijemo čez belo čokolado.
Na vrh potresemo grobo narezane nesoljene pistacije in položimo v hladilnik čez noč.
Ohlajeno zrežemo in postrežemo.
Pistacijino cheesecake gužvara sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.