Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Rolada črni gozdiček

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 8-9 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za rolado:
6 jajc
100 gramov sladkorja + 30 gramov sladkorja
70 gramov moke
50 gramov Dr.Oetker grenkega kakava v prahu
1 čajna žlička Dr.Oetker pecilnega praška
čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste ali arome
ščepec soli

Sestavine za kremo:
350 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici Dr.Oetker želatine fix
2-3 pesti vloženih odcejenih višenj (ali svežih)

Sestavine za okras:
50 ml sladke smetane
150 gramov temne čokolade

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake.

Moko, kakav in pecilni prašek presejemo. Vmešamo sol in vse skupaj premešamo.

Sto gramov sladkorja dodamo k rumenjakom in stepamo do svetlo rumene zmesi. Vmešamo vanilijevo pasto ali aromo. Takrat dodamo suhe sestavine in ji premešamo v enotno gosto zmes.

Beljake stepemo do mehkega. V take dodamo preostali sladkor in mešamo do čvrstega.

Sneg po delih vmešamo v čokoladno zmes in prelijemo na dobro pomaščen papir za peko na pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 8-9 minut.

Za minutko ohladimo, nato pa prevrnemo na mokro krpo in zvijemo. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo do mehkega, nato pa dodamo sladkor in želatino in miksamo do čvrstega.

Rolado odvijemo, premažemo s smetano, nanjo dodamo odcejene višnje in zavijemo nazaj.

Sladko smetano za okras zavremo. Vanjo stresemo čokolado in počakamo nekaj minut. Gladko premešamo in rolado okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.