Sestavine:
Sestavine za rolado:
6 jajc
100 gramov sladkorja + 30 gramov sladkorja
70 gramov moke
50 gramov Dr.Oetker grenkega kakava v prahu
1 čajna žlička Dr.Oetker pecilnega praška
čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste ali arome
ščepec soli
Sestavine za kremo:
350 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici Dr.Oetker želatine fix
2-3 pesti vloženih odcejenih višenj (ali svežih)
Sestavine za okras:
50 ml sladke smetane
150 gramov temne čokolade
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake.
Moko, kakav in pecilni prašek presejemo. Vmešamo sol in vse skupaj premešamo.
Sto gramov sladkorja dodamo k rumenjakom in stepamo do svetlo rumene zmesi. Vmešamo vanilijevo pasto ali aromo. Takrat dodamo suhe sestavine in ji premešamo v enotno gosto zmes.
Beljake stepemo do mehkega. V take dodamo preostali sladkor in mešamo do čvrstega.
Sneg po delih vmešamo v čokoladno zmes in prelijemo na dobro pomaščen papir za peko na pekač od pečice.
Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 8-9 minut.
Za minutko ohladimo, nato pa prevrnemo na mokro krpo in zvijemo. Ohladimo.
Sladko smetano stepemo do mehkega, nato pa dodamo sladkor in želatino in miksamo do čvrstega.
Rolado odvijemo, premažemo s smetano, nanjo dodamo odcejene višnje in zavijemo nazaj.
Sladko smetano za okras zavremo. Vanjo stresemo čokolado in počakamo nekaj minut. Gladko premešamo in rolado okrasimo.