Sestavine:
Sestavine za kolač:
2 zreli banani
100 gramov jabolčne kaše ali še ena banana
250 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
1 žlica vanilijeve arome
1 čajna žlička rumove arome ali žlica ruma
2-3 žlice datljevega sirupa ali medu ali agavinega sirupa
2 žlice limoninega soka
200 gramov ovsenih kosmičev
2 naribana korenčka
50 gramov mletih orehov
1 čajna žlička sode bikarbone
1 čajna žlička cimeta
1/3 čajne žličke mletega ingverja in muškatnega oreščka
Sestavine za premaz: (za vegansko verzijo, premaz izključite)
250 gramov skyra ali grškega jogurta
200 gramov lahkega kremnega sira
2 žlici limoninega soka
1-2 žlici sladkorja v prahu
pest grobo narezanih orehov
med
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Banani pretlačimo. Zmešamo ju z jabolčno kašo, mlekom, sirupom, limoninim sokom in aromama.
Dodamo kosmiče, mlete orehe, začimbe, sodo in nariban korenček. Premešamo. Prelijemo v nmaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.
Pečen kolač ohladimo.
Zmešamo skyr in kremni sir, limonin sok in sladkor. Premažemo in potresemo z grobo narezanimi orehi in dodamo malce medu.
Veganski in zdrav kremast korenčkov kolač sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.