Anina kuhinja

Veganski in zdrav kremast korenčkov kolač

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: za pekač cca 27x27 cm

Sestavine:

Sestavine za kolač:
2 zreli banani
100 gramov jabolčne kaše ali še ena banana
250 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
1 žlica vanilijeve arome
1 čajna žlička rumove arome ali žlica ruma
2-3 žlice datljevega sirupa ali medu ali agavinega sirupa
2 žlice limoninega soka
200 gramov ovsenih kosmičev
2 naribana korenčka
50 gramov mletih orehov
1 čajna žlička sode bikarbone
1 čajna žlička cimeta
1/3 čajne žličke mletega ingverja in muškatnega oreščka

Sestavine za premaz:
(za vegansko verzijo, premaz izključite)
250 gramov skyra ali grškega jogurta
200 gramov lahkega kremnega sira
2 žlici limoninega soka
1-2 žlici sladkorja v prahu
pest grobo narezanih orehov
med

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Banani pretlačimo. Zmešamo ju z jabolčno kašo, mlekom, sirupom, limoninim sokom in aromama.

Dodamo kosmiče, mlete orehe, začimbe, sodo in nariban korenček. Premešamo. Prelijemo v nmaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-40 minut.

Pečen kolač ohladimo.

Zmešamo skyr in kremni sir, limonin sok in sladkor. Premažemo in potresemo z grobo narezanimi orehi in dodamo malce medu.

Veganski in zdrav kremast korenčkov kolač sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.