Sestavine:
Sestavine za podlago:
150 gramov klasičnih keksov (v stilu albert piškotov)
100 gramov Dr.Oetker mletih mandljev
250 gramov masla
Sestavine za nadev:
750 gramov mascarpone sira
7 večjih jajc
40 gramov Dr. Oetker koruznega škroba ali en vanilijev puding
150 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
50 gramov Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
limonina lupinica dveh bio limon
1 čajna žlička Dr.Oetker mandljeve arome
limonin sok ene večje limone
+
limonina krema – recept tukaj
Postopek:
NatisniPiškote skupaj z mandlji zmiksamo v enotno zmes. Vmešamo stopljeno maslo. Mešanico prestavimo na dobro pomaščen pekač in naprej v segreto pečico na 170 stopinj za 12 minut.
Po tem času pekač vzamemo iz pečice in podlago pustimo da se malce ohladi. Vmes pa pripravimo nadev.
Vse sestavine za nadev zmešamo v enotno zmes. Prelijemo čez podlago in položimo nazaj v segreto pečico na 165 stopinj za 40 minut. Po tem času pečico ugasnemo in pripremo za eno uro. Po eni uri pecivo odložimo na kuhinjski pult in pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajenega pokrijemo s plastično folijo za živila in položimo v hladilnik čez noč.
Nato pripravimo limonino kremo po navodilih, ki jih najdete tukaj. Prav tako naj počaka v hladilniku čez noč.
Naslednji dan pecivo premažemo z limonino kremo. Zrežemo na rezine in po okusu okrasimo, ter postrežemo.