Sestavine:
Sestavine za prvi sloj:
cca 150 gramov keksov – toliko da se pokrije dno vašega pekača
100 ml mleka
3 žlice jagodnega džema ali marmelade
Sestavine za drugi sloj:
500 ml mleka
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
2-3 žlice Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
2 žlici Dr.Oetker klasičnega sladkorja v prahu
500 gramov mascarpone sira
6 lističev želatine
2-3 žlice limoninega soka
Sestavine za tretji sloj:
600 gramov zamrznjenih ali svežih jagod
400 ml vode
12 lističev želatine
4 žlice limoninega soka
4-5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu – po okusu
Sestavine za zadnji sloj:
135 gramov beljakov
90 gramov sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve paste
ALI 500 ml stepene sladke smetane + 2 žlici sladkorja v prahu za hitrejšo verzijo
+
sveže jagode za okras
Postopek:
NatisniKekse namočimo v mleko in položimo na dno pripravljenega pekača. Premažemo jih z džemom.
Želatino za drugi sloj kreme namočimo v hladno vodo. Dve tretjini mleka zavremo. V preostalo tretjino vmešamo prašek za vanilijev puding in mu dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor. Vsebino vmešamo k vrelemu mleku in med rednim mešanjem kuhamo da se puding zgosti. Takšnega odstavimo. Vmešamo mu ožeto želatino. Nato vmešamo mascarpone sir. Zmes prelijemo čez pripravljeno podlago s piškoti in položimo v hladilnik za 2-3 ure.
Po tem času pripravimo tretji sloj. Želatino namočimo v hladno vodo. V kozico dodamo 200 ml vode in jo segrejemo do toplega. Vse preostale sestavine položimo v mešalnik in fino zmešamo. Po okusu tekočino sladkamo ali ji dodamo še malo limoninega soka. V kozico s toplo vodo vmešamo ožeto želatino in mešamo da se popolnoma stopi. Stopljeno želatino vmešamo med preostalo jagodno tekočino. To prelijemo čez očvrščen drugi vanilijev sloj. Položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolje čez noč.
Naslednji dan pripravimo zadnji sloj. Iz beljakov in sladkorja naredimo čvrst sneg. Vmešamo vanilijevo pasto. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi. Mešamo kar nekih 10-15 minut. Med mešanjem in hlajenjem se bo tudi zgostila.
Kremo nabrizgamo čez ohlajene jagodne kocke in okrasimo s svežimi jagodami in takoj postrežemo ker sladkorna krema ne zdrži v hladilniku. V primeru da bi želeli sladico v popolnosti pripraviti vnaprej za zadnji sloj uporabite sladko stepeno smetano.